Gluten- och kolhydratsfria men proteinrika våfflor
Igår efter spinningen så gjorde jag kolhydratsfria(!) våfflor. Tyckte att det lät alldeles för bra för att vara sant. Och det var det ju så klart. Inte på det sättet att dom inte var kolhydratsfria för det var dom ju, men smaken, alltså.. jag ÄLSKAR ju frasiga våfflor. Dom här var ätbara, dugliga liksom, men inte så mycket mer. Och inte speciellt frasiga. Kan vara för att jag inte är överdrivet förtjust i kokos. Även fast dom bara får 2 av 5 toasters av mig så tänkte jag dela med mig av receptet. Dom är både gluten- och kolhydratsfria och proteinrika.
 
 
12 stycken våfflor
 
2 dl vispgrädde
4 ägg
2,5 dl mandelmjöl
1-2 msk kokosolja
2 tsk bakpulver
1 krm salt, fröna från en halv vailjstång
 
Vispa grädden fluffig. Vispa ägg och vaniljfrön i en separat skål, vänd sedan ner i den vispade grädden. Blanda mandelmjöl, salt och bakpulver i en annan skål och vänd ner i smeten med grädde och ägg. Värm koksoljan tills den flyter och tillsätt till smeten, spara lite att smörja våffeljärnet med.
 
 
 
Tessan

men...det är väl kolhydrater i grädde...?
well, skitsamma- borde prova göra på ägg och fiberhusk, jag gjorde det och dem blev faktiskt helt okej och ganska frasiga:)


Svar: Okay, dom är NÄSTINTILL kolhydratsfira. ;) Får ursäkta ordvalen. Langa recept då, Therese!
Sandra Ankarstrand

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress