Nej, jag är inte feminist.
Har alltid gjort mig som bäst med ett glas vin bredvid mig, eller med en hel pava vin i mig. Som nykter så märker jag att alkoholfritt rosé inte får fingrarna att smattra över tangentbordet lika lätt. Tankarna yr minst lika mycket, om än mer, men skriften kommer dessvärre inte lika lätt.
 
Läser om feminism. Känner hjärtat slå ett extra slag, och känner irritationen komma smygandes längst ryggraden. 
Ja, jag är kvinna. Ja, jag är för jämställdhet. Nej, jag är inte feminist.
 
För mig är det en självklarhet att lika arbete ska ge lika lön. För mig är det däremot inte en självklarhet att det ska vara lättare för en kvinna att bli brandman bara för att det behövs flera kvinnliga brandman. För mig är det en självklarhet att den som har bäst meriter för utsatt tjänst får den oberoende av kön. Kvotering är inte en självklarhet för mig. För mig är den en självklarhet att kvinnor ska kunna gå hem ensamma om nätterna. För mig är det däremot inte en självklarhet att alla män är våldtäktsmän.
Jag står till exempel inte för att stoppa all militär upprustning och vapenexport. Jag tycker heller inte mer synd om kvinnor som blir misshandlade eller våldtagna än vad jag gör om män som blir utsatta för samma brott.
 
Och jag håller helt med Gabriella Bark; Och hen - go fuck yourself.
 
Jag vill, precis som Gabriella, vara omgiven av starka och självsäkra män.
Jag tycker om att vara kvinna. Jag tycker om att ta hand både hemmet och min karl. Jag tror på äktenskap före barnafödsel. Jag tror inte på skilsmässa. Jag tycker att den som tjänar minst ska vara föräldraledig. Jag tycker att den som tjänar mest ska betala mest. Jag tycker att mannen ska bjuda ut, hålla upp dörren, dra ut stolen och betala notan (kanske inte alla, men åtminstone den första). Och likväl som män spanar in mina brön så spanar jag in mäns muskler, ibland till och med deras stjärtar.
Resultaten från mätningen
 
Tröja, H&M // Byxor HÄR
 
I fredags var det dags för mätning. Tre månader sedan förra mätningen. Tycker verkligen att dessa tremånadersmätningar är perfekt. Kommer antagligen fortsätta anlita Maria var tredje månad tills jag är i mål eftersom det är så lätt att bli storleksblind. Att jag ligger plus på lår och stilla på armar betyder bara att jag har fått riktigt mycket muskler. Precis som det ska vara.
 
På tre månader har detta hänt;
Vänster överarm; -1,5 cm
Höger överarm; -0,5-1 cm
Hals; -1,5 cm
Rumpa; -7,5 cm
Lår; +6 cm
Höger vrist; -0,5-1 cm
Vänster vrist; -1,5 cm
Byst; -5,5 cm
Midja; -8 cm
 
På sex månader (då jag började träna) har detta hänt;
Hals; -1,5cm
Överarm vänster; ca -2 cm
Överarm höger; ca - 1 cm
Höger lår; först -2 cm och sedan +6 cm
Vänster lår; först -1 cm och sedan +6 cm
Höger vrist; ca - 2 cm
Vänster vrist; ca - 1,5 cm
Byst; -11 cm
Rumpa; -12 cm
Midja; ca -13 cm
Första advent
Idag så firar jag första advent med att unna mig första adventsfrukost. Har ätit tomtegröt och vörtbröd med leverpastej på. Som jag har längtat! Nu blir det dock inget mer vörtbröd för ens på självaste julafton.
 
Har lyst med min frånvaro här då jag blev jättedålig natten mellan fredag och lördag. Mådde illa hela natten. Så pass att jag inte kunde sova. Och lite rännskita på det. Klockan ringde, tog tjuren vid hornen och gick ner i gruvan. La två pizzor i toaletten. Frös som om att det var tio minusgrader inne. Krigade färdigt. Gick hem och vred mig i magsmärtor som sedan gick över i bröst- och ryggsmärtor. Var nästan rädd för att gå och sova utifall att jag skulle dö (på riktigt alltså!). Gick och la mig och sov tolv timmar och vaknade frisk. Nåväl, vaknade mitt i natten av att ett gäng grabbar skrålade "bira, bira, bira! Bärs, bärs, bärs!" så att det ekade i hela kvarteret. Men frisk vaknade jag. Nackdelen när jag blir sjuk är att jag blir döende men fördelen är att det går fort över.
 
Söndag hela dagen. Fantastiska, älskade, ljuva söndag.