Nej, jag är inte feminist.
Har alltid gjort mig som bäst med ett glas vin bredvid mig, eller med en hel pava vin i mig. Som nykter så märker jag att alkoholfritt rosé inte får fingrarna att smattra över tangentbordet lika lätt. Tankarna yr minst lika mycket, om än mer, men skriften kommer dessvärre inte lika lätt.
 
Läser om feminism. Känner hjärtat slå ett extra slag, och känner irritationen komma smygandes längst ryggraden. 
Ja, jag är kvinna. Ja, jag är för jämställdhet. Nej, jag är inte feminist.
 
För mig är det en självklarhet att lika arbete ska ge lika lön. För mig är det däremot inte en självklarhet att det ska vara lättare för en kvinna att bli brandman bara för att det behövs flera kvinnliga brandman. För mig är det en självklarhet att den som har bäst meriter för utsatt tjänst får den oberoende av kön. Kvotering är inte en självklarhet för mig. För mig är den en självklarhet att kvinnor ska kunna gå hem ensamma om nätterna. För mig är det däremot inte en självklarhet att alla män är våldtäktsmän.
Jag står till exempel inte för att stoppa all militär upprustning och vapenexport. Jag tycker heller inte mer synd om kvinnor som blir misshandlade eller våldtagna än vad jag gör om män som blir utsatta för samma brott.
 
Och jag håller helt med Gabriella Bark; Och hen - go fuck yourself.
 
Jag vill, precis som Gabriella, vara omgiven av starka och självsäkra män.
Jag tycker om att vara kvinna. Jag tycker om att ta hand både hemmet och min karl. Jag tror på äktenskap före barnafödsel. Jag tror inte på skilsmässa. Jag tycker att den som tjänar minst ska vara föräldraledig. Jag tycker att den som tjänar mest ska betala mest. Jag tycker att mannen ska bjuda ut, hålla upp dörren, dra ut stolen och betala notan (kanske inte alla, men åtminstone den första). Och likväl som män spanar in mina brön så spanar jag in mäns muskler, ibland till och med deras stjärtar.
Anonym

Fakta: Om du erkänner att kvinnan systematiskt är underordnad mannen och vill ändra på detta så kan du kalla dig för feminist. Hur du tror att man uppnår detta är en annan femma, om du tillexempel inte tror på kvotering är det en sak som inte påverkar huruvida du är feminist eller inte, det finns feminister i alla politiska block som sällan tycker samma. Du verkar tro det? Hen är ett ord som finns till, för den som vill bruka det, för att underlätta meningsuppbyggnader istället för att skriva "han eller hon". Det är också ett ord lämpligt att använda då det finns personer i vårt samhälle som inte känner sig tillhöra något av könen. Det har aldrig handlat om att manen inte får vara man eller kvinna kvinna.

Ett våldsbrott är alltid hemskt. Våldtäkt likaså. Vad statistiken visar är att av alla våldsbrott som begås är det i 90% av fallen en man som begått brottet. I de fall där en man blir slagen av en kvinna är det hälften av dessa kvinnor som slår tillbaka efter att själva blivit utsatta för våld av mannen i fråga. Var femte kvinna kommer under sin livstid att våldtas eller vara med om ett försök till våldtäckt. Män blir i större grad utsatta för våld, av män. Statistiken visar tydligt på ett systematiskt problem där männen själva också blir offer för hur en riktig man ska bete sig. Försvara sin heder med våld och ta den kvinnan han vill ha, lite så som grottmannen...?

Angående våldtäktsmannen, det är 1/5 av hela världens kvinnor som under sin livstid blir utsatt för sexuellt ofredande och våld, 1/5(!) Vi kan alltså anta att det inte är 1-3st vidriga psykfall som reser runt om i världen och gör dessa gärningar. De flesta övergrepp sker i hemmet av någon du känner. En du lär känns är statiskt sätt en potentiell våldtäktsman, vare sig man vill erkänna det eller inte. Kvinnoföraktet finns i vårt samhälle och det syns överallt.


Du behöver inte kalla dig för feminist, det är ju helt och hållet upp till var och en. Att sträva mot ett jämställt samhälle handlar inte om att inte få vara kvinna. Du kan göra precis allt som du gör, det är så jävla okej. Men du ska som kvinna inte nonchaleras, eller väljas bort - trots kompetens, förlöjligas eller tvingas till förändring för att behaga någon annan.


Kom igen, kämpa inte emot feminismen, den är där för dig. Även om du inte vill kalla dig för feminist. Det är inget krig.

Ulrika

jag har så mycket stt säga men jag inser att det inte kommer hjälpa dig. Men du är väldigt oerfaren och naiv.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress