Thinspirations (bara för att)
Bara för att den där artikeln gjorde mig så jävla upprörd så kommer här lite av min inspiration till att leva ett hälsosamt liv med bra kost och träning. Jag är inte där än, men jag är på god väg, och när min motivation tryter och jag vill ge upp så får bilder som bilderna nedan mig att minnas varför jag kämpar så som jag faktiskt gör.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det ÄR ohälsosamt att vara tjock.
Läste precis en arikel på Nyheter24 som fick känslorna inombords att göra upprörd. Elin Lönn skriver "Folk måste sluta tjata om att det också är synd om smala" vilken du kan läsa HÄR.
 

Det är ohälsosamt att vara tjock, sen om Elin möts av ett budskap i vardagen om att det även innebär att en även är olycklig och misslyckad mer speglar vad Elin faktiskt själv känner än vad omvärlden försöker förmedla till Elin. Jag är väl medveten om hur det är att vara (jätte)tjock, få höra hur äcklig man är och folk som stirrar, men att säga att "Smala människor är inte förtryckta på grund av att de är smala. De har inga problem med att hitta kläder som passar, de får inga äcklade blickar eller kommenterar när de äter onyttig mat." är sånt jävla tjockisbeteende att det är vidrigt. Det finns smala människor som är för smala för att hitta kläder som passar, och det finns smala människor som ingenting hellre vill gå upp i vikt, och det finns smala människor som får minst lika mycket nedvärderande kommentarer om att de är äckliga för att dom är smala. Det enda jag ser när jag läser denna artikel är tjock människa som är avundsjuk på smala människor. Fördelen med att vara tjock är att man faktiskt kan gå ner i vikt.

Jag tror inte att det är viktigt att sluta prata om begreppet thinshaming, eller att tjocka "inte lever upp till mallen för hur en attraktiv kvinna ska se ut", utan jag tror det är viktigt att lära sig respektera människor hur dessa än må se ut. Attraktionen sitter i betraktarens öga, men så länge du inte älskar dig själv så kommer ingen annan göra det heller. Osäkerhet och självhat lyser allt som oftast igenom och är inte speciellt klädsamt vare sig du är för smal, smal eller tjock.

Själv anser jag att en inte kan jämföra tjockishån med rasism. Själv anser jag att om en trivs med att vara ohälsosam och tjock, be my guest, men att vara tjock och inte göra någonting åt det är ett medvetet val. Att vara för smal är (oftast) inte det.

// Upprörd fd. tjockis som numer älskar sig själv

Sluta banka på min dörr mitt i natten
 
Har sovit som en kratta rent ut sagt. Först så drömde jag en mardröm och vaknade svettig, och sedan klockan tre(!) vaknade jag av att någon bankade på min dörr, och när jag väl förstod vad som hände och hade hasat mig upp så hörde jag hur personen försvann så att jag inte hann dra personen i örat. Skulle ha träffat tantaluran nu på morgonen men hon ställde in på grund av vädret så jag har spenderat morgonen med att se färdigt Nightcrawler. Den var väl.. så där, men den där Jake! Riktigt bra skådespelare i den här filmen.
Nu sitter jag här med min kaffe och våndas över att jag har ont i själen. Det finns ingenting jag tycker är värre än när andra ställer in i sista minuten. Det riktigt skär i mitt hjärta. Och så blir jag upprörd från ingenstans för ingenting. Jag är väl medveten om att världen inte går under om någon ställer in (och speciellt inte mormor när det faktiskt är dåligt väder och hon inte bör ge sig ut) men jag kan ändock inte låta bli att känna att världen faktiskt går under.
 
Måste bege mig ner på stan för att köpa nya arbetsbyxor (igen!) för mina nuvarande glider ner så att det ser ut som om att jag har Gällivarehäng. Har inte haft dom speciellt länge, vilket betyder att det går framåt, och det är ju jätteroligt, men det är inte jätteroligt att behöva köpa byxor för jämnan som bara är ämnade att bära på till jobbet. Kanske kan hitta någonting fint att ha på mig ikväll då det vankas galej.