Det ÄR ohälsosamt att vara tjock.
Läste precis en arikel på Nyheter24 som fick känslorna inombords att göra upprörd. Elin Lönn skriver "Folk måste sluta tjata om att det också är synd om smala" vilken du kan läsa HÄR.
 

Det är ohälsosamt att vara tjock, sen om Elin möts av ett budskap i vardagen om att det även innebär att en även är olycklig och misslyckad mer speglar vad Elin faktiskt själv känner än vad omvärlden försöker förmedla till Elin. Jag är väl medveten om hur det är att vara (jätte)tjock, få höra hur äcklig man är och folk som stirrar, men att säga att "Smala människor är inte förtryckta på grund av att de är smala. De har inga problem med att hitta kläder som passar, de får inga äcklade blickar eller kommenterar när de äter onyttig mat." är sånt jävla tjockisbeteende att det är vidrigt. Det finns smala människor som är för smala för att hitta kläder som passar, och det finns smala människor som ingenting hellre vill gå upp i vikt, och det finns smala människor som får minst lika mycket nedvärderande kommentarer om att de är äckliga för att dom är smala. Det enda jag ser när jag läser denna artikel är tjock människa som är avundsjuk på smala människor. Fördelen med att vara tjock är att man faktiskt kan gå ner i vikt.

Jag tror inte att det är viktigt att sluta prata om begreppet thinshaming, eller att tjocka "inte lever upp till mallen för hur en attraktiv kvinna ska se ut", utan jag tror det är viktigt att lära sig respektera människor hur dessa än må se ut. Attraktionen sitter i betraktarens öga, men så länge du inte älskar dig själv så kommer ingen annan göra det heller. Osäkerhet och självhat lyser allt som oftast igenom och är inte speciellt klädsamt vare sig du är för smal, smal eller tjock.

Själv anser jag att en inte kan jämföra tjockishån med rasism. Själv anser jag att om en trivs med att vara ohälsosam och tjock, be my guest, men att vara tjock och inte göra någonting åt det är ett medvetet val. Att vara för smal är (oftast) inte det.

// Upprörd fd. tjockis som numer älskar sig själv

KassandraPalma

Du är riktigt fin!

Gina

så fin du är! :)

Sara Boström

bra skrivet tjejen!

Malin

Heja dej! Vilket jobb du gjort.
Jag ska bort med 6kg iaf..

/ Malin
malinedlund.blogg.se

Svar: Jag hejar på dig!
Sandra Ankarstrand

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress