Ny favoritstad
 
Mitt fantastiska och fina resesällskap. Många år av vänskap, och förhoppningsvis ännu fler som komma skall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Smala och mysiga gator överallt.
 
 
 
 
 
På lördagar så är det marknad i gamla stan. Här kan man köpa det mesta i frukt- och grönsaksväg. Önskar vi hade såna här där jag bor.
 
 
 
Blir lika fascinerad varje gång jag ser frukt och grönsaker som får växa fritt. Äpplena var gigantiska. Tomaterna lika så.
 
 
 
 
 
 
Vi åt mest dagarna i ända. Här är nåt brödliknande som görs på pinne i ugn. Här kunde man välja smak på brödet och vi valde kanel och socker.
 
 
 
 
 
 
Runt den här kyrkan samlades hela gamla stan på lördagskvällen för att be tillsammans. Det var nämligen 70 år sedan Danuta Siedzikówna och Feliks Selmanowicz blev avrättade. Kropparna hittades dock inte för ens 2014 i en omärkt grav och då på årsdagen av deras död (28 augusti) så begravdes Siedzikówna och Selmanowicz under en stor cermoni. Siedzikówna var endast 17 år när hon och Selmanowicz avrättades av kommunisterna efter andra världskriget. Det var lite skrämmande med all militär och polis mitt i centrum, med böneutropen och all folksamling innan vi visste vad det var men det är rätt häftigt att se hur andra världskriget fortfarande påverkar människor.
 
 
I den här söta lilla porten på en smal bakgata ligger en MC-klubb. Det är det som är så häftigt med Gdansk. Allting finns i gamla stan. Någonstans. Det är en salig blandning.
 
 
Här kom  ett piano flytandes på en pråm. Hade hoppats att någon skulle lira lite piano i den smala kanalen men antingen så missade det eller så ville pianot bara visa upp sig.
 
 
Den här staden är så otroligt vacker! Det går inte att beskriva med varken bilder eller ord. Så fina byggnader och även fast det byggs nya hus så byggs husen i samma tappning som de gamla husen för att passa in.
 
Jag är definitivt inte klar med varken Gdansk eller Polen. Tänk att ha en sommarlägenhet här!
Tillbaka i verkligheten
 
Tisdag (men känns som måndag) och tillbaka till verkligheten. Känner att jag fick för lite Polen, men ack så glad att jag åkte. Så skönt att få tanka energi. Och att få umgås med Trine. Kommer definitivt att åka tillbaka. Är rätt sugen på att bila i Polen. Om någon annan kör, haha. Trafiken var KAOS. Byggnaderna är däremot fantastiska i gamla stan.
 
Ni ska få se fler bilder ikväll, men först måste jag ta tag i arbetsveckan som bara är tre dagar den här veckan. Hela kontoret ska nämligen till Utö på fredag.