Middagstips!
 
Har varit sugen på paj rätt länge så i söndags gjorde jag slag i saken. Fördelen med att laga ordentlig mat är att det blir många matlådor att värma sena kvällar efter jobb och träning. Har bara lagat paj en gång tidigare. Då gjorde jag en vanlig hederlig ost- och skinkpaj med smör i pajdegen och på vitt mjöl. Den här gången så kombinerade jag olika recept till ett recept, en glutenfri spenat- och fetaostpaj. Att jag inte gjort det mer ofta - så enkelt!
 
Pajdeg
1 kvar
1 msk solrosolja
1 nypa flingsalt
2 dl glutenfri Urkraft mjölmix durra & teff
 
Blanda alla ingredienser. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader.
 
Fyllning
450 gram fryst bladspenat
1 paket fetaost
Några vitlöksklyftor
3 ägg
3 dl mjölk
Svartpeppar
 
Tina bladspenaten och krama ur vattnet. Pressa i några vitlöksklyftor och lägg i. Sprid över spenaten över pajskalet och smula sedan fetaosten över. Vispa ägg, mjölk och svartpeppar och häll sedan över. In i ugnen i 35 minuter på 200 grader. Volià!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress