Kakan av alla kakor
Bild lånad från Amelia.se
 
Förra julafton så skulle jag stå för efterrätten och föll över ett recept på en saffranskaka med vit choklad. Den gjorde sån succé att tantaluran önskade den i år igen. Bakade den även till kontoret för ett par veckor sedan och även där gjorde den en storslagen succé. Kan vara den enklaste men godaste kakan som jag har lärt mig att baka genom åren. Vet du inte vad du ska bjuda på? Bjud på den här.
 
Du behöver;
100 gram smör (jag använder alltid mjölkfritt smör)
0,5 gram saffran
100 gram vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl mjöl (jag använder antingen Urkrafts mjölmix durra & teff, bovetemjöl eller Sempers mjölmix)
 
Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Vispa ned saffran. Bryt chokladen i bitar och häll ned. Låt smälta, rör om.
Vispa ägg och socker i en skål. Rör ned smörblandningen. Vänd ner mjölet. Häll smeten i en smörad form.
Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Låt kakan svalna innan servering.
Jag serverar den här kakan med hallon. Det ger perfekt syrlighet till det söta.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress