Hemmagjord pesto
 
 
 
Har aldrig riktigt fattat grejen med pesto tills i somras när min tjejkompis och jag hade picknick på stranden och hon envisades med att vi skulle ha pesto till.
 
I söndags så gjorde jag min första egna pesto. Hittade ett recept på grönkålspesto. Älskar grönkål. Trots att man ska undvika det när man har hypotyreos (så mycket man inte ska äta då!) men ibland så gör jag undantag. Nåväl, det var busenkelt och det var så sjukt gott!
 
Minns inte var jag hittade receptet, men här är det.
 
5 dl färsk grönkål (jag tog 5 nävar)
2 vitlöksklyftor
1 dl mandlar
1 dl solrosfrön
2 dl rapsolja
1 msk citronsaft
1 ½ dl vatten
En nypa flingsalt & peppar

Skölj grönkålen och strimla den. Lägg den i en blender. Skala och och hacka vitlöken. Lägg den i blendern.

Rosta mandlar och solrosfrön i en stekpanna utan matfett i cirka 2 min på medelhög värme. Häll ner i blendern och tillsätt övriga ingredienser.

Mixa allt tills du får en jämn och krämig konsistens. Smaka av med citron (tror jag hade i en halv citron), salt och peppar. Voila!

Jag åt peston med grön ärtpasta som är gjord på gröna ärtor, quinoa och bovete och toppade det med fetoast. Så enkelt, men ack så gott!

 
Anonym

Grymt! Skall jag testa. Tackar :-)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress