Låt oss stå starka tillsammans i samhället mot brottslighet oavsett kön
#metoo kan väl knappast ha gått förbi någon omärkt. Har försökt att undvika att läsa om ämnet för om jag ska vara uppriktig så upprör ämnet mig. Inte för att det är så många som är utsatta för sexuella brott för det är knappast en nyhet utan det som upprör mig är den här häxjakten som hashtagen har dragit igång. Framförallt hur media selektivt hänger ut vissa män för att få mer trafik till sina hemsidor.
Såg senast idag hur Aftonbladet skrev "känd komiker anklagas för flera våldtäkter". Inget namn, ingen bild. Antagligen drar det mer trafik att skriva "känd komiker" än dennes riktiga namn medans stora namn som Timell, Kroner, Nano och Virtanen kastas till vargarna för att deras namn är kända i folkmun. Jag rättfärdigar inte deras beteende, absolut inte, men jag anser inte att det är rätt att hänga ut människor i media inför hela svenska folket med namn och bild innan det finns domar som styrker deras brott. Media hänger inte ut "vanliga" våldtäktsmän, mördare eller kriminella med bild  och det borde inte gör skillnad på människa och människa.
 
Varför är det alltid män som bär skulden? Varför svartmålas alltid männen? Jag menar, det är ju inte acceptabelt att hänga ut alla muslimer som terrorister eller säga att alla romer är tjuvar och banditer. Varför kan det inte fokuseras på brottet i sig oavsett kön? Män blir också utsatta för så väl sexuella trakasserier som våldtäkt men jag hör aldrig någon ta ton för de utsatta männen. Sexuella trakasserier är aldrig okej oavsett om det är en man eller kvinna som blir utsatt. Våldtäkt är aldrig okej oavsett om det är en man eller kvinna som blir våldtagen. Och kom nu inte och hävda att det är för att majoriteten av utsatta är kvinnor. Det är tröttsamt att läsa om hur kvinnor alltid drar på sig offerkoftan i debatter. Låt offren vara offer oavsett kön. Brottet är inte mer hemskt för att det är en kvinna som har blivit utsatt för brottet.
 
Låt debatten vara könsneutral istället så kanske fler män skulle våga träda fram utan att känna att deras upplevelser förminskas bara för att de är män. På så sätt kanske statistiken skulle förändras över tid. Kan vi inte bara börja kämpa för allas rätt i samhället istället för bara kvinnors rätt i samhället? Låt oss stå starka tillsammans i samhället mot brottslighet oavsett kön.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress