alkohol i mataffären, rätt eller fel?

Ni vet ju att jag är nykterist vid det här laget, och dom som känner mig vet att jag inte är den som är den och propagerar för ett nyktert liv för alla. Däremot så tycker jag att det är helt förkastligt och omdömeslöst att sälja N1CE cocktail på såväl ICA som Mathem.

För er som kanske inte vet vad N1CE är så är det en isglass med 5% alkohol i och med smak av många kända drinkar så som Mojito och Pina Colada.

I Sverige säljs inte starkvaror någon annanstans än Systembolaget. Du får inte köpa en starköl med 5% alkoholhalt på ICA men en isglass med samma alkoholhalt går bra? Vad sänder det för signaler? Det är som att servera en femtonåring en cider, som dessutom ofta har lägre alkoholhalt, på restaurang, och det gör vi ju inte. Och en isglass slinker ju lätt ner, och en bli säkert två, och två blir säkert.. ja, ni hajar ju var jag vill komma. Och i ung ålder, är det verkligen rätt väg att gå?

Det finns en anledning till att det är artonårsgräns på krogen och tjugoårsgräns på Systembolaget. Är dock inte för monopol på alkohol, men så länge vi har monopol på alkohol bör inte en alkoholglass säljas i matbutiken. Jag anser att gemene man är ansvarig för sin egen alkoholkonsumtion och jag tycker absolut inte att det är någonting fel med att dricka alkohol när åldern är inne utan jag har valt att avstå alkohol för att det inte är bra för mig, men att marknadsföra alkohol som någonting glatt, somrigt och gott i matbutiker tror jag inte är rätt väg att gå för att lära sig ansvarsfull alkoholhantering. 

Vad tycker du? Rätt eller fel att sälja alkoholhaltiga produkter i matbutiken? Rätt eller fel att minderåriga kan börja sin alkoholkarriär redan i ung ålder?For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer

Svess
,
Det är 18-årsgräns, vad är problemet?
Per
,
Du har missat att det är 18års gräns eller... som tidiagre sagt vad är problemet ?
Ankarstrand
Ankarstrand,
Och sen när får du köpa starköl i matbutik bara för att dom har 18-årsgräns? Samma alkoholhalt.
nouw.com/ankarstrand