Ännu mera sjukdom, besök och beslutsångest


Åh, herre min skapare! Jag har inte glömt er, men jag har varit sjuk. I g e n.

Blev tokförkyld efter vår trekk, men det kan man ju överleva, så hoppade på mitt flyg till Cebu med destination Camotes. Trodde bihålorna skulle ramla ut ur öronen under flygresan men tänkte att det släpper när vi landar. Från flygplatsen behövde jag ta mig till färjeterminalen, inga konstigheter. Kommer dit och dom har ställt in båtarna i ett par dagar. Bara så där. Utan att meddela. Så behövde kasta mig in i en taxi för att ta mig till en annan stad och ta båten därifrån. Skulle ta ungefär två timmar. Utan frukost eller lunch i magen. Och beräknade att anlända till mitt hotell runt åtta-snåret på kvällen. Fortfarande med bihålorna hängandes ut ur öronen. Min taxichaufför trodde även han att han var med i en formel 1-tävling men den här gången var det bara tur för mig för det gjorde att jag hann med en tidigare båt.

Väl på hotellet så checkade jag in, kastade in väskan och sedan sladdade jag in i restaurangen för ett skrovmål. Burgare och pommes, tänkte, kan ju aldrig gå fel? Eftersom bihålorna fortfarande hängde utanför örongen så gick jag direkt och la mig efter middagen. Vaknade utan förkylning men med matförgiftning. Hur mycket otur kan en människa ha?
På morgonen åt jag vitt bröd och la mig sedan vid poolen i väntan på att mitt svenska besök skulle komma. Och så kul att träffa dom! Även om jag kaskadspydde när jag ställde mig upp för att gå på lunch. Fyra dagar av konstanta toalettbesök, ingen energi och yrsel (svimmade nästan vid ett tillfälle), men nu, nu känner jag mig på banan igen. Efter vadå? 1,5 vecka av sjukdom? Så nu hoppas jag att jag håller mig frisk tills jag åker till USA. För där känns standarden generellt sett högre?

Nåväl, jag har alltså inte glöm bort er, och jag lever fortfarande även om det är med nöd och näppe, men nu måste jag ta en dusch för att byta boende. Efter Camotes (svenskarna drog till Malapascua, men kände inte för att åka tillbaka dit) så i ren beslutsångest över vad jag skulle göra (är rätt less på Asien just nu) så åkte jag till Cebu och tog in på första ställe som verkade bra (efter alldeles för många timmars velade). Bor på 27 våningen, har pool och gym, men det är lite överkant för vad min budget tycker om (ändå inom budget men kul att göra mer än bara bo tänker jag?) så idag, efter en mycket god natts sömn utan toalettbesök, så flyttar jag nu vidare innan jag flyger till Boracay på tisdag.

Okay, måste sätta fart här så att jag inte får straffavgift för sen utcheckning.
Lovar att vi hörs snart igen!For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar