Att bli trodd och hörd

Känner mig så lättad idag. Och så glad.
Besöket hos läkaren gick bra. Eller bra och bra, allting är ju relativt. Har inte borrelia vilket är positivt men läkaren vet fortfarande inte vad det är för fel och det är ju mindre bra, men han är beslutsam över att faktiskt ta reda på vad som är fel.

Och viktigaste av allt så tror han på mig. Alla prover visar att allting är bra; njure, lever, blodsocker, vitaminer, järn och allt vad de nu har testat. Värdet för min hypotyreos ligger inom ramarna för vad som är bra, men idag så fick jag bevis på att det verkligen beror på vilken läkare man får. Två läkare i rad har sagt att min medicin ligger rätt eftersom jag ligger inom referensvärdet, men min läkare sa idag att jag ligger precis på gränsen så därför dubblade(!) han min medicin. Förstår ni att det kan vara så stor skillnad på läkare och läkare? Och kan ni förstå att så få läkare vill behandla hypotyreos trots att över 400 000 i Sverige behandlas för hypotyreos och mörkertalet är stort i och med att många blir diagnostiserade med depression istället. Det är hemskt att man själv ska behöva vara påläst för att gå till doktorn.
Äntligen så har jag hittat en läkare som faktiskt ser problemet och vill lösa det. Som faktiskt tar sig tid och lyssnar.

Jag ser ljuset i tunneln.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer