Backpackerlivet, ny bekantskap och ny destination

På bussen i min fina pyjamastopp

Hej finisar!

Sitter på flygplatsen i Cebu, men tänkte att jag skulle smyga in en snabbis.

Ibland så känns det som om att det enda jag göra är att resa. Pratade med Fede igår, en kille från mitt hostel på Bantayan, som sa att nu, efter åtta månader, så är han trött. Och jag tänkte, hur kan man vara trött på att resa? Men då förklarade han att han är trött på att packa väskan. Och jag förstår honom. Har inte ens rest två veckor än, men jag undviker att ta ut saker ur väskan för att jag snart måste packa den igen. Har redan gjort mig av med en del saker (klackarna håller jag dock fortfarande hårt i!) som är onödig vikt när man ändå inte gräver i väskan.

Igår så packade jag och Shu ihop våra väskor och gav oss ut på en drygt 7 timmar lång resa. Färja och buss mot Cebu. Vi båda hade nya flighter att hoppa på så vi bestämde att vi lika gärna kan resa tillsammans, och ta en natt i Cebu på ett relativt känt hostel här, Mad Monkey hostel. Shu har lät mig så mycket om backpackerlivet under dom här dagarna. Dom flesta skrattar mest när jag kommer med mina klackar och min kudde, det är inte riktigt hardcore backpacker stil (och jag har börjat haja grejen!) medan Shu berättar saker som jag behöver veta. Matnyttiga saker om mitt nya liv. Det kanske är självklara saker för många, men för mig som aldrig bott på ett hostel innan och som älskar klänning, fina underkläder och klackar så är det inte självklart.

Känner knappt igen mig själv här på resande fot. Dusch med varmvatten eller bra tryck och balsam är ju bara att glömma så håret är ständigt smutsigt och i en hästsvans. Att resa med två väskor i klänning är väldigt opraktiskt - klänningen glider upp. Så jag har rese-shorts och rese-t-shirt, men eftersom jag bara har en av vardera plagg, och eftersom jag inte har tvättat än, så reser jag i min pyjamastopp just nu. Men alla ser likadana ut här, och jag börjar vänja mig med att inte vara "fin". Ge mig några veckor och jag är en helhjärtad backpacker som bara äger shorts och linnen.

Ville egentligen bara kika in och säga hej mellan allt resande.

Ska snart kliva på mitt plan mot Puerto Princesa. Egentligen så skulle jag och Shu äta frukost ihop men vi var tydligen tvugna att åka från olika flygplatser som ligger bredvid varandra (?) så tänkte att jag istället kunde svara på en del mejl som jag behövde ta itu med.

Ta hand om er där ute!For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer