Bästa frukosttipset


Inlägget innehåller adlinks



Startade dagen med nybakat bröd. Bakade både bröd och black bean brownie (alla på kontoret vill ha receptet så tänkte slänga upp det senare) häromdagen. Det här brödet, det är frukostperfektion. Så enkelt men ack så gott. Vid det här laget så vet ni ju att jag gärna bakar själv så att jag vet vad jag får i mig. Fick det här av min träningskompis i vintras. Bästa frukosttipset någonsin eftersom jag är en sucker för bröd.

2 dl glutenfria havregryn
5 dl glutenfritt mjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
3 msk honung
1 riven morot
4 dl lättfil

Bland alla torra ingredienser. Blanda ner moroten. Tillsätt fil och honung. Lägg degen i en form med bakplåtspapper i. Toppa brödet med valmofrön. I ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.



Matildas recept innehåller 1 dl linfrön och 1 dl sesamfrön men här tar jag vad jag har hemma. Oftast brukar det vara 1 dl solrosfrön och 1 dl pinjenötter. Här kan man alltså välja lite fritt. Har även bytt ut filen mot sojayoghurt förut också för att få en helt mjölkfri limpa.



For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer