Båthamn, utegym och renskrubbad balkong

Vilket strålande väder det är idag!

Startade dagen med en promenad runt i området och sedan ned till Gästhamnen. På vägen så stannade jag på First Hotel för att se om dom visste ett bra kafé med gott kaffe och frukostvärdinnan där gladeligen gav mig tips. Människor här ute är så himla trevliga. Många har ätit glosylta till frukost men ack så trevliga!


En vet att en bor på landet när det finns såna här skyltar. Vet i alla fall två i min vännerkrets som vill ha såna här skyltar utanför sig. Med tanke på att båda anser att deras katter är för dumma för att förstå bättre och får därför ha koppel, haha.


Sedan promenerade jag ned till Gästhamnen. En av alla hamnar i närheten. Har en hamn i Gamla Oxelösund som är ännu mysigare. Ännu en sak som tyder på att man är på landet, du vet att kafét i hamnen är öppet om flaggan är i topp.

Älskar att jag är omgiven av sådan natur bara ett stenkast bort från min lägenhet.


På vägen hem så passerade jag den här skylten. Viktig skylt. Älskar den.
Jag var mobbad under min uppväxt, och på den tiden så kom lärarna undan med att säga att dom inte var utbildade för sådana händelser. Får rysningar i kroppen när jag tänker tillbaka till mellanstadiet. Jag må ha varit mobbad, men det fanns vissa som hade det om ännu värre än vad jag hade. Jag minns en tjej som var nästintill blind och killarna la häftstift i hennes skor? Mitt hjärta värker när jag tänker tillbaka på det. Och jag känner mig skyldig, varför var jag inte vän med henne? Jag såg hur hon led. Och vi var grannar. Tror att en del av mig var rädd för att bli ännu mer utstött om vi umgicks. Nåväl, det var då, och jag hoppas att hon mår bra idag, för jag mår bra idag.


Avslutade rundan med lite benövningar i utegymmet. Inget avancerat för mitt knä är väldigt smärtande igen, tyvärr. Men tror att det ger med sig om jag tar det varsamt. Ni minns väl den här artikeln om min knäoperation? Och den där bilden är så hemsk! Min psykiska ohälsa bara lyser genom den där bilden. Den får också håret att resa sig på mig.


Rev ut

Annars då? Jag städade balkongen häromdagen i ett försök att bli av med doften. Tog tre(!) timmar att städa balkongen. Bakom gardinerna så var det fläckar i taket.

Så här såg det ut innan


Rev ut all trall för upptäckte att det var en matta under trallen, och under mattan så levde det saker. Så började med att ta ned gardinerna, och skurade taket. Sedan tog jag och skrubbade all metall och väggarna för hand. Därefter rev jag ut trallen. Och mattan. Och mattan var så äcklig. Den hade stelnat så den gick knappt att böja. Släpade ned den i min matkällare (hur häftigt är det inte att ha en egen matkällare? Även om min nu agerar skräpförråd tills jag kan köra allt till tippen). Tänkte att det var enklare att släpa ned allt till markplan för att kunna lasta det smidigare sen än att ta hissen upp till sjunde våningen och sedan släpa allt upp till åttonde våningen via trappan för att stuva in det på vinden och sedan släpa ned allting igen. All textil utom rullgardinerna tvättade jag. Mattan ovan trallen och kuddarna hivade jag också. När allt var ute så skrubbade jag all metall på golvet och alla lister för hand innan jag våttorkade golvet två gånger.


Sedan köpte jag ny matta och nya gardiner. Hade dock sönder ena gardinstången så har bara gardiner på ena sidan men funderar på att byta dom till likadana men gråa istället. Vi får inte ha vad som helst för styrelsen, men tänker att genomskinligt grått inte sticker ut så mycket?

Och sedan skurade jag hela lägenheten. Och skurade golvlister och tapetskarvar med 24% ättika utblandat med vatten. Och sist placerade jag ut skålar i hela lägenheten med ättika. Såg att Lena kommenterade att det var ett husmorstips. När jag väl fick kommentaren så hade jag redan googlat sönder internet och hittat det tipset, och det fungerar faktiskt! All doft är inte borta, men jag tror att det sista reder sig själv när jag får in mina möbler och "boar" in mig mer än bara en luftmadrass på golvet. Men det blev verkligen en skillnad. Nu har jag ställt en liten skål med kaffebönor i vardagsrummet också för fräschhetens skull.


Resterande inredning går så där. Känner verkligen att jag vill ha in möblerna nu så att jag kan planera ordentligt, men än är dom inte här. Sängen kommer nästa vecka och soffan tre veckor efter det.
Och har en målbild av köket också. Det kommer att bli SÅ bra när det är klart. Jag börjar faktiskt känna att den här lägenheten är väl investerade pengar. Så snart allting är klart så tror jag verkligen att jag kommer att trivas väldigt bra här. Bara ett arbete som saknas. Men springer på intervjuer titt som tätt just nu.Nej, nu måste jag gå in och laga mat innan jag svettas ihjäl här på balkongen!For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar