Behöver er hjälp

Ju äldre jag blir desto mer mån blir jag om att andra ska ha det bra. I yngre dagar så rådde jag bara om mig själv och såg endast om mitt eget hus. Var inte speciellt brydd om andra människor varken i världen eller i min närhet. Som ni redan vet så hände ju någonting med mig när jag blev nykter. När jag var tvungen att känna varenda känsla som genomsyrar min kropp, och i samband med det så lärde jag mig att kärlek övervinner allt, och jag lärde mig att den bästa känslan i världen att är hjälpa andra.

Jag har tak över huvudet, jag har mat på bordet, kläder på kroppen och jag har mer materiella saker än vad jag egentligen behöver. Precis som många andra. Men jag har insett att jag mår bättre av att hjälpa andra än att köpa nya skor att ställa i samlingen bland alla skor som jag aldrig använder. Jag tycker om att, helt kravlöst, hjälpa människor som jag älskar, visa människorna i min närhet att jag bryr mig, älskar dom och tänker på dom även om det kanske bara betyder att bjuda på frukost en morgon.
Häromdagen så överraskade jag min hjärtevän med vinterskor till hennes barn. För mig är det inte mycket pengar, men för henne betyder det desto mer, och jag älskar ju henne och hennes barn mer än vad mitt hjärta klarar av så för mig är det en självklarhet att ge henne en present som jag vet att hon uppskattar.
Går förbi en man varje morgon. Han sitter på exakt samma ställe i exakt samma kläder. Varje dag. Han ler alltid med hela sitt smutsiga ansikte mot mig på morgonen och vinkar glatt vilket lyser upp min dag. Jag passerar honom varje morgon klockan 06.40. Och ofta även på vägen hem vid 18.15. Förstår ni hur kallt det måste vara? Förstår ni hur ensamt det måste vara? Hans leende värmer min själ varje morgon. Trots att han troligtvis är trött, frusen och hungrig så ler han. Det är mer än vad många andra gör på morgonen den tiden trots frukost, varma kläder på kroppen och en säng att sova i. På vägen hem idag så kunde jag inte gå förbi utan att lämna mat åt honom. Aldrig har jag sett en människa så glad och så tacksam för en sån, för mig, liten gest.

När jag väl kom hem så kände jag att jag måste göra mer för den här mannen. Jag vet inte ens vad han heter men jag får ont i hela min själ av att tänka på att jag sitter här hemma i värmen medan han knappt har kläder på kroppen. Så ikväll bestämde jag mig för att jag måste börja göra mer för andra än vad jag gör idag. Ikväll bestämde jag mig för att jag måste ordna varma kläder och en sovsäck till den här mannen. Jag vill veta att jag har gjort det som jag har kunnat för att han ska få en lite bättre vardag. Jag kan inte passera honom varje dag och inte göra ett försök i att hjälpa honom. Alla kan inte göra allting men alla kan göra något.

Jag skriver inte det här inlägget för att få en klapp på axeln. Jag skriver det här inlägget för att jag behöver hjälp med att hitta varma kläder och en sovsäck till den här mannen. Har du gamla varma kläder som skräpar, eller har du en varm sovsäck som bara samlar damm, skriv här eller mejla mig på sandra.ankarstrand@hotmail.com. Jag kan mötas upp i Södertälje så väl som i Stockholm. Kan även åka till Hölö eller Järna. All hjälp uppskattas.

Världen behöver mer kärlek.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer