Busenkla gluten- och mjölkfria hamburgerbröd

Igår så gjorde jag högrevsbiffar. Hade tagit fram högrev ur frysen och visste inte vad jag skulle använda den till. Hade i lite stekta och tärnade bacon och smulade i lite fetaost. Perfekt till sallad tänkte jag igår. Idag blev jag dock sugen på hamburgare så jag svängde ihop ett gluten- och mjölkfritt bröd till. Och till det så hade jag rotfruktspommes och självklart Walden Farms ketchup.

Brödet var busenkelt att göra.
250 gram sojakvarg (rekommenderar dock vanlig kvarg
1 dl havregryn (som jag stavmixade till ett mjöl)
1 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk pofiber
0,5 tsk salt

.Rör ihop alla ingredienser i en bytta. Klicka ut smeten på en plåt (fick bokstavligen klicka ut smeten med en sked då den är riktigt kletig). Fick ut tre normalstora bröd. Strö lite vallmofrön över. Grädda på 200 grader i ca 20 minuter.

Älskar att det är så enkelt att laga egna saker. Och framför allt slippa allt tillsatt socker som det är i färdigmat idag. Älskar att veta vad jag stoppar i mig.



For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer