Dagstur till Gili Meno, bebisar och en död ödla


Igår tog jag båten över till Gili Meno. Det var.. hemskt? Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det men förödelsen från jordbävningen var enorm. Jag vet att dom kallar Meno för honeymoon-ön för att det är så lugnt där, men det var knappt några turister. Några få men otroligt vackra hotell. Men otroligt mycket förstörelse (och mygg!). Jag tror att Meno var otroligt vackert innan jordbävningen men nu var det mest i ruiner... eller lämnat vind för våg. Här är ett tomt ställe. Skylten står till och med kvar på trappan.Och titta vilka söta sköldpaddsbebisar som dom hade där. Dom tar hand om bebisarna tills dom är stora nog att släppas ut i havet. Är dock inte tillräckligt påläst om hur bra det faktiskt är för sköldpaddorna men hur söta är dom inte?Promenerade runt hela ön. Såg en stor varan, men den var mer rädd för mig än vad jag var för den så den stack innan jag hann ta en bild på den. Var rätt häftigt att se den så där helt i det vilda. Ändock glad att hen sprang iväg dom är rätt ruskiga.

Blev otroligt allergisk väl på Meno så gick mest och väntade på båten hem. Går endast en båt på morgonen och en på eftermiddagen så lånade en bänk och tog en tupplur.


Väl hemma sänkte jag en pizza och somnade klockan åtta(!). Allergin däckade mig totalt. Sov 12 timmar.

Idag har jag däremot varit mer produktiv; tränat, varit på stranden och flyttat tillbaka till Villa Rika. Igår kom den tjocka feta ödlan tillbaka. Ville sjunka genom marken. Bad en ur personalen att ta bort den. Han skrattade bara och sa att den inte var farlig (inte samma kille som tog bort den sist) men jag bad återigen honom att ta bort den så han följde med till mitt rum men han var så rädd för ödlan att han tog ett järnrör och dödade den? Och så skrattade han åt mig? Hade jag vetat att han skulle döda den så hade jag låtit den stanna i mitt badrum. Så himla ocoolt gjort av snubben.

Gillar mitt nya hem. Vet dock inte hur länge jag stannar här. Älskar den här ön och alla människor här, men tror att det kanske är dags att röra på mig snart..For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar