Djungel av betalkort i kombination av tandblekning

Inlägget innehåller reklamlänkar


Började morgonen med kaffe på balkongen. Älskar att vädret fortfarande tillåter det och samtidigt tillåter att man får sova på natten utan att vakna i en simbassäng av svett.

Idag efter jobbet så kände jag mig inte fylld av energi så åkte raka vägen hem till soffan. Upptäckte att jag har fått som stora hål av sår i hårbotten av mitt nya serum. Så typiskt! Jag som precis hade fått ordning på min hormonstinna hårbotten. Så kände mig genast nedslagen och lite äcklad av mig själv. Det ser inte trevligt ut. Det är tur att håret täcker själva såren.

Eftersom jag inte känner för att visa mig bland folk på gymmet med min såriga hårbotten (antagligen ingen som ser men känslan är värre än om någon faktiskt skulle se) så har jag passat på att bleka tänderna och leta efter ett lämpligt betalkort till resan.

Håller på att testa Swiss Clinics (klick!) tandblekning. Har letat efter ett enkelt hemmablekningskit. Så smidig att göra hemma. Andra blekningen idag och ser redan skillnad. Ni missar väl inte att ni får 20% rabatt på hela deras sortiment med koden SWISSCLINICBPX? Koden gäller även på redan rabatterade produkter.

Men åter till det här med betalkort på resan. Det är ju bra att ha mer än ett kort när man reser. I dagsläget så har jag två stycken betalkort. Dels det från banken och dels ett från Norwegian, men använder bara mitt kort från Norwegian. Ingen årsavgift, ingen uttagsavgift utomlands och man samlar flygpoäng när man handlar. Perfekt för någon som jag som gillar att resa. Många är negativt inställda till kreditkort men jag använder aldrig min kredit. Jag för över mina pengar från mitt lönekonto till mitt Norwegian-kort. På så sätt så behöver jag aldrig använda krediten men får ta del av alla förmåner. Här går det att läsa mer och skaffa ett likadant (klick!).
Sen har jag kortet i min bank som jag anser är rätt värdelöst. Kostar pengar varje år, valutapåslag vid köp i utlandet, en ganska halvtaskig mobilapp och uttagsavgift i utlandet. Det här kortet ska jag säga upp men då behöver jag ersätta det med ett annat kort när jag reser.

Är ganska intresserad av Klarna-kortet. Ingen årsavgift, inget valutapåslag och ingen avgift vid uttag i utlandet. Och det är kopplat till mitt lönekonto i banken. Det går att välja att antingen ha det som kreditkort eller så att det dras från bankkontot vilket jag föredrar men jag vet inte hur bra det är när man reser? Att det liksom är kopplat till kontot där jag har mestadels av mina pengar.

Annars lutar det år Coops MedMera Mer. Dock känns årsavgiften rätt saftig men inget valutapåslag och ingen uttagsavgift. Och här kan man också sätta in pengar i förskott för att slippa använda krediten och på så sätt slippa faktura och eventuell ränta.


Ni som reser, hur gör ni? Och har någon erfarenhet av Klarna-kortet?For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar