En udda fågel

"Jag har alltid varit väldigt röd. Hög energi, ser möjligheter i allt, njuter av utmaningar, alltid på språng, extremt rak i min kommunikation och byggt upp en förmåga att kunna ta snabba beslut. Mina styrkor passar perfekt i min arbetssituation, men på det privata planet kan jag nog uppfattas som disträ, otålig och egocentrisk ibland. Det är för att jag ofta befinner mig i min egen värld i huvudet där jag processar och visualiserar nästa steg. Jag har egentligen aldrig tyckt det varit speciellt viktigt att bli omtyckt av alla […]. Men däremot har jag känt att jag varit lite knäpp/en udda fågel […]. Att vara en outsider tar energi om man lägger vikt vid att passa in i normen. Gör man inte det, kan man istället göra sina egenheter till superstyrkor. Men det kräver lite mod minst sagt att gå all in i sig själv och stå för det. Idag är jag mig själv jämt och tillåter mig att vara den där udda fågeln."

Läste det här häromdagen och har inte kunnat sluta tänka på det sedan dess. Jag har aldrig känt att jag passar in. Jag har alltid känt att jag behöver förminska mig själv för att andra ska tycka om mig. Jag har aldrig känt att jag kan vara precis den jag är. Förrän nu. Först genomgick många terapitimmar med en kurator efter Farmen för att reda ut mycket av den oredan som befann sig inombords. Därefter dövade jag mycket med alkoholen (visste ni att jag kom full till första mötet med min kurator? Inte med flit, men hade festat hela natten och var fortfarande onykter när jag rusade in hos henne tio minuter sent med spritångorna som svärmade runt min aura likt flugor svärmar över koskit) men efter att jag blev nykter och började möta mig själv i såväl ångesten som känslorna så blev det enklare att acceptera mig själv. Jag kan fortfarande känna att jag inte passar in och att jag har svårt att förstå det sociala samspelet mellan människor och stundom är det väldigt energikrävade vilket gör att jag ibland "drar mig undan" för att vara få vara ensam. För när jag är ensam så behöver jag inte känna mig missförstådd, i vägen eller rent av konstig, men idag omger jag mig däremot istället endast med människor som ger mig mer energi än dom tar vilket i sin tur gör att mina "ensamperioder" minskar. Idag arbetar jag också på en arbetsplats som väljer att fokusera på människor styrkor och ser lösningar snarare än problem. Det är första gången som jag känner att företaget tar vara på mina styrkor och har överseende med mina svagheter.


Nåväl, nu blev det här väldigt svävande. Det jag ville få fram är att jag är en udda fågel och hela mitt liv har jag kämpat med att försöka passa in i normen men idag så skulle jag aldrig vilja vara en annan fågel. Även om det stundom fortfarande känns som om att jag inte passar in.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer