Enkelt men gott

Ibland behöver det inte vara så avancerat när det vakas middagsbjudning. Bjöd Matilda på en citron- och basilikapasta med ungsgrillad skinka och vitlöksbröd. 2 portioner 400 gram pasta (jag använde Paolo Robertos Tonnarelli) 4 msk olivolja Skal och juice från 1 citron (jag tog två halvsmå citroner) 5 msk riven parmesan 150 gram fetaost 1 kruka basilika ½ tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 2 msk rostade pinjenötter 1. Koka pastan. Häll av den i durkslag men spara 2 msk av kokvattnet i kastrullen. 2. Häll tillbaka pastan. Tillsätt olja, citronskal och -juice samt parmesanost. 3. Smula ner fetaosten och basilikabladen. Vänd runt ordentligt. Krydda. Strö över pinjenötter. Voìla! Servera genast. Recept



For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer