Enkla zucchiniplättar


Ni är en del som frågat om receptet på mina zucchini-plättar som jag lagade förra veckan. Jag har fått dille på zucchini. Riven zucchini i sallad, riven zucchini istället för ris, zucchini i tärningar, zucchiniplättar, zucchinisoppa, you name it. Jag lever på zucchini just nu.

Min chef gav mig en zucchini som säkert vägde 2-3 kilo och då nämnde min kollega att zucchiniplättar är gott, och jag älskar ju att testa nya rätter i köket så det var bara att gå hem och testa.

För mig blev det två portioner

  • 350 g zucchini
  • 150 g fetaost
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Riv zucchinin grovt på rivjärnet. Lägg zucchinin i ett durkslag och krama ut vätskan. Smula ned fetaosten. Vispa ihop mjöl och ägg i en bunke. Tillsätt zucchini, fetaost, salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet. Stek på rätt hög värme i mycket olja (eller kokosolja om så önskas) och låt sedan rinna av på papper.

Väldigt gott och väldigt enkelt. Går att variera utefter smak. Och lägga till andra kryddor. Jag vet att min kollega gillar att ha chiliflakes i för att få lite hetta som exempel.



For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

  • Recept

Gillar

Kommentarer