Firar fyra år

Det är inte så ofta jag reflekterar över nykterheten idag för det är en sån självklar del av mitt liv, men idag firar jag fyra år som nykter och det är ändock en milstolpe i min nykterhet. Idag firar jag att jag för fyra år sedan bestämde mig för att inte längre låta ångesten vinna över mig.

Igår för åtta år sen hamnade jag på psyket för självmordsförsök efter att ha kokat ägg. Igår för fyra år sen hade jag en karatefylla som kunde ha tagit mitt liv. För fyra år sedan ville jag avsluta mitt liv för att ångesten var för tung för mig att bära. Har väldigt få minnen från den kvällen men jag skulle vilja påstå att Alexander räddade mig från ett missbruk som höll på att ta mitt liv genom att bara vara sig själv. Jag har tackat honom många gånger genom åren men inga ord i världen räcker för min tacksamhet till honom. Önskar att fler människor var som honom för då skulle världen vara en så mycket vackrare plats.

Idag för fyra år sen bestämde jag mig för att välja livet istället för alkoholen.

Jag har under de här fyra åren, med öppna och rena sinnen, lärt mig att livet är en vacker karusell som går både upp och ned men att nedförsbackarna inte är farliga, tvärtom, det gör uppförsbackarna om än mer roliga än tidigare. Jag har också lärt mig att känslor är inte farliga men om en inte tillåter sig att känna känslorna som bubblar inombords, så väl bra som dåliga, så kommer känslorna sakta men säkert förtära en. De äter upp en levande. Har även under dessa fyra år lärt mig att älska på ett sätt som jag inte visste att jag kunde. Inte bara mig själv utan även andra människor. Har lärt mig att människor kan göra goda gärningar utan att ha en baktanke, och jag har lärt mig vad tillit är. Jag har under dessa år vävt ett skyddsnät av människor som jag tidigare bara kunde drömma om.

Fyra år nykter idag, 1461 dagar där jag har valt livet istället för döden. Idag firar jag min tacksamhet till livet.

Och nu är jag så redo att ta världen med storm!

"When I got sober, I thought giving up was saying goodbye to all the fun and all the sparkle, and it turned out to be just the opposite. That's when the sparkle started for me."For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer

Katharina
,
Grattis! Bra jobbat! 😊