FÖR IDAG SÅ FIRAR JAG TRE ÅR!

Igår för sju år sen hamnade jag på psyket för självmordsförsök efter att ha kokat ägg på fyllan. Igår för tre år sedan så hade jag en karatefylla som höll på att kosta mig mitt liv. Idag för tre år sedan så bestämde jag mig för att välja livet istället för alkoholen, ångesten och demonerna. Här (klick!) så kan ni läsa mer om när jag hamnade på psyket för självmordsförsök och här (klick!) kan ni läsa mer om den dagen för tre år sedan. "When I got sober, I thought giving up was saying goodbye to all the fun and all the sparkle, and it turned out to be just the opposite. That's when the sparkle started for me."
Idag firar jag 3 år som nykter. Idag firar jag att jag för tre år sedan valde livet. Idag firar jag min nyfunna kärlek till livet men framför allt min kärlek till mig själv. Idag firar jag att jag för tre år sedan bestämde mig för att inte längre låta ångesten vinna över mig.

Jag har under de här tre åren, med öppna och rena sinnen, lärt mig att livet är en vacker karusell som går både upp och ned men att nedförsbackarna inte är farliga, tvärtom, nedförsbackarna gör uppförsbackarna om än mer roliga än tidigare. Jag har också lärt mig att känslor är inte farliga men om en inte tillåter sig att känna känslorna som bubblar inombords, så väl bra som dåliga, så kommer känslorna sakta men säkert förtära en. De äter upp en levande.

Jag har även under dessa tre år lärt mig att älska på ett sätt som jag inte visste att jag kunde. Inte bara mig själv utan även andra människor. Har lärt mig att människor kan göra goda gärningar utan att ha en baktanke, och jag har lärt mig vad tillit är. Tillit både till andra så väl som mig själv. Jag har under dessa tre år vävt ett skyddsnät av människor som jag tidigare bara kunde drömma om. Människor som jag vet älskar mig för den är jag med allting som jag är. Människor som inte bara älskar mig när allting är skratt och rosa moln men som även älskar mig när min ångest är så stor att jag bara vill ligga i fosterställning på golvet och gråta. Människor som inte räds lite åska och dunder. Är oändligt tacksam för dessa människor precis som jag är oändligt tacksam för livet.
Livet är skört men ack så vackert.

Okej, livet, idag firar vi! Du och jag, livet, tillsammans i många, många, många år framöver. Livet, jag älskar verkligen dig!For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer