Försening, galen groda och ny destination

Igår anlände jag till Puerto Princesa efter lite förseningar på grund av storm(!). Var en lite skakig flygtur men tänker alltid på Daniel, piloten i familjen, och vad han brukar säga så senaste flighterna har faktiskt gått över förväntan. Trots min flygrädsla. Mest tänker jag på när han jämförde luftgropar med väggupp, och väggupp är ju inte farliga.

Okej, lite sidospår. Kom till mitt hostel och blev varmt välkomnad av personalen. Och sen drog festen igång, och vilken fest. Kareoke i köket, en kraschad moppe och mycket skratt. Begav mig dock i säng rätt tidigt då jag förstod att festen skulle spåra något. Kunde dock inte sova på grund av grodorna (ni som följer mig på Instagram vet vad jag pratar om).
Älskar verkligen hur lätt det är att träffa människor igår. Igår kom jag dit, la in väskan på rummet, satte mig i köket och vips! så var jag en i gänget.

Eftersom regnet öste ned igår, och eftersom jag ångrade att jag bokat en resa till Palawan så kände jag mig rätt likgiltig inför vad jag skulle göra på ön. Alla vill se El Nido och Coron, men det är mycket turister, dyrt och långt att åka. Jag vill åka till Balabac men tydligen mycket sjukdomar som härjar där, och det vill jag inte dra på mig.
Hade läst lite om Palawan och läst om Port Barton så när tre stycken av gänget skulle åka dit imorse så var jag inte sen med att boka en plats i bussen. På bussen mötte vi två till glada resenärer som vi sedan dess har hängt med. Och så fick vi tre till i sällskapet väl på plats. Tror vi är nio stycken som umgås nu, och imorgon ska vi ut på island hopping tillsammans. Hoppas att regnet försvinner till dess.

Bokade hostel i förbifarten på vägen hit, och wow! Vi bor mitt på stranden, har varmvatten i en dusch (börjar dock vänja mig vid kallvatten), toaletter som går att spola och en riktigt fräsch restaurang. Dock har vi bara el mellan 18-24. Finns heller inga uttagsautomater här eller kortbetalning så gäller att hålla koll pengarna man spenderar.
Trivs så bra här att jag faktiskt tror att jag ska stanna ett tag. Så avslappnade och lugnt.

Alla är ute och härjar, men jag kände att jag behövde få lite sömn efter crazy frog i natt. Och vill vara redo för island hopping imorgon.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer