Gammal mat till middag

Idag så har jag ätit gammal mat. Låter kanske värre än vad det är, men jag brukar faktiskt göra det. Tänkte att jag skulle ta till vara på alla varor i kylskåpet som håller på att gå ut i datum och som faktiskt har gått ut i datum. 

Till lunch så åt jag äggröra på ägg och mandelmjölk, smulade lite fetaost över som behövdes ätas upp och så stekte jag bacon som hade gått ut i datum för två veckor sen. 

Till middag så åt jag quornburgare, potatis med thyme lemon and bay salt (bästa kryddan), rivna morötter med ett ledset grönt äpple som jag också rev och blandade i och så gjorde jag egen tzatziki på kvarg som gick ut för nio dagar sen. 

Produkter blir sällan dåliga efter utgångsdatum. Jag menar salt har ett bäst före datum, och delicatobollar, men båda två kan man äta långt efter utgångsdatum. Jobbade en gång med en kock som sa att delicatobollar håller flera år efter utgångsdatum. Jag luktar alltid på maten innan jag använder den. Luktar den inte annorlunda eller konstigt, eller ser annorlunda ut, så använder jag den. Jag har aldrig blivit sjuk. 

Hur gör du? Slänger du eller äter du?For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer

EmmaRickardsson
EmmaRickardsson,
Ser gott ut! 😊
nouw.com/emmarickardsson