Går det att tjäna pengar på att shoppa?


Jag vet att vi har pratat om detta tidigare men tycker ändå att det är värt att nämna igen. Speciellt efter som en del frågar om hur jag håller min budget, vad jag tjänar pengar på, hur jag har råd att resa etc.

Jag har några knep som jag använder medan jag reser. Det bidrar inte till ett plus minus noll-resande, men det är bättre än ingenting.


Det första som jag använder mig utav är Refunder.
Ni har väl hört talas om siten vid det här laget? Om inte så är det en cashback site vilket betyder att om du gör dina online inköp via deras hemsida så får du tillbaka en viss procent av beloppet beroende på butik i rena pengar. Ja, du läst rätt, du får tillbaka pengar. Och det är helt kostnadsfritt. Jag förstår att många är skeptiska till detta, även jag var det i början, tänkte att det kan ju inte stämma, hur kan Refunder ge ut pengar bara så där? Refunder får en provision av butiken för att dom rekommenderar dig som kund dit. En del av denna provisionen behåller Refunder och en del får du alltså tillbaka i en kontant återbäring. Raka vägen in på ditt konto.

Och jag menar, vem vill inte tjäna pengar på att handla? Jag tjänar pengar på alla mina hotellbokningar som jag gör genom att enkelt och smidigt göra dessa via Refunders hemsida. Vill du också tjäna pengar på att handla, oavsett om det är kläder, flygresor, hotell eller inredning? Registrera dig då kostnadsfritt här.


Summer Holiday Villa i Hoi An som jag bokade via Booking.com


Jag försöker också alltid att boka hotell via Booking.com då dom oftast har bäst priser. Och med deras genius-system så finns det bara fördelar med att boka via Booking.com. Är medveten om att Hotels.com också har en förmånsportal med fria nätter men upplever att utbudet och priset sällan matchar Bookings.com. Om du inte redan har testa Booking.com så kan duregistrera dig kostnadsfritt här och få tillbaka 10% i kontant återbäring efter att din första bokning är genomförd.

Förutom Booking.com så använder jag mig av Agoda. Jämför alltid dessa två med varandra för att få det bästa priset. Fördelen med Agoda är att du samlar Agoda-pengar som du sedan kan växla in som betalning när du bokar hotell.Vana resenärer vet att det är bra att ha fler än ett betalkort med sig när man reser utfall att olyckan är framme. Jag valde att frångå mitt vanliga bankkort redan för något år sedan för att istället använda mig av Norwegian-kortet. I början använde jag det för att samla flygpoäng, och hur bra är inte det nu när Norwegian har billiga flyg till USA?
Största anledningen till att jag valde Norwegian och inte SAS är för att Norwegian inte har en årsavgift. Dom har heller ingen uttagsavgift i varken Sverige eller utomlands vilket är en fördel när man reser för att minska onödiga utgifter. Jag väljer att alltid sätta in pengar i förväg för att inte behöva använda krediten men det är 45 dagar räntefri kredit om man önskar att nyttja den. Vill du också ha ett förmånligt betalkort? Här kan du läsa mer och ansöka kostnadsfritt.

Utöver det så använder jag mig utav Klarna-kortet. Ingen årsavgift och inget valutapåslag. Enda nackdelen är att det inte går att ta ut pengar med Klarna-kortet (vilket gör att jag har kvar mitt bank-kort som nödlösning men tanken är att säga upp det helt för att slippa årsavgiften). Du kan själv välja om du vill ha kredit eller om du vill att pengarna ska dras direkt från ditt konto hos din bank (hur smart och smidigt?) vilket gör att du slipper faktura. Älskar också Klarnas app där man kan koppla alla sina konton och kort oavsett utgivare eller bank för att få en samlad överblick över alla utgifter och inkomster. Saker som förenklar ens vardag är guld värda. Speciellt på resande fot.


Här är alltså några tips och trix som jag använder mig utav. Kanske sitter ni på några andra bra tips att dela med er utav?For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar