Gluten- och mjölkfritt bröd

Mitt gluten- och mjölkfria bröd. Orginalreceptet fick jag av min lumparpartner Matilda, men har anpassat det efter min egen kost, och det är precis lika gott!

2 dl glutenfria havregryn
5 dl bovetemjöl (dinkelmjöl i orginalreceptet)
1 dl solroskärnor
1 dl pinjenötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
3 msk honung
1 riven morot
4 dl sojayoghurt (lättfil i orginalreceptet)

Blanda alla torra ingredienserna. Blanda ner den rivna moroten. Tillsätt fil och honung. Lägg degen i en brödform med bakplåtspapper i. Toppa brödet med valfri topping (chiafrön har jag). In i ugnen i ca 35 minuter på 200 grader. Voíla!



For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

  • Recept

Gillar

Kommentarer

M O E N,
Ser och låter dundergott ut 😃
Nouw.com/Moen