Godaste och enklaste frukostbrödet

Är en riktig helgmänniska. Och ett mackmonster. Kan inte ha bröd hemma. Börjar jag äta så kan jag inte sluta. För ens limpan är slut alltså. Det finns ingen hejd när det kommer till bröd (knäckebröd är ett undantag). Så nu när jag är sjukskriven så försöker jag ändå hålla rutiner. Att baka eget bröd. Och bara baka bröd på helgen. Gud, vad jag längtar tills jag bor med min blivande man och gå upp på morgonen, baka bröd, pressa juice, göra kaffe, duka upp och bara njuta av morgonen tillsammans. I solen. På våran altan. Och så kan våra barn springa runt nakna och leka när dom är klara medan vi sitter kvar och njuter av varandras sällskap.

Nåväl, idag så bakade jag morotsscones. Ett av dom godaste och enklaste bröden som jag har bakat hittills.

2 scones;
1 ägg
1 morot
1 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm kanel
1 nypa flingsalt

Riv moroten. Blanda alla ingredienser utom moroten med en gaffel (jag tog en visp - världens sämsta idé). Rör ned moroten. Klicka ut två scones på plåten. Ugnen på 200 grader. Grädda i 10-12 minuter. Voíla!



For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

  • Recept

Gillar

Kommentarer

eswensson
eswensson,
Åh vad gott!!
nouw.com/eswensson