Håller jag mig inom budget? Och hur gör man det på bästa sätt?

Inlägget innehåller reklamlänkar

Dragon House Dorm i Port Barton, booking.com


Har fått en del frågor kring hur det går med min budget för resan, och jag håller mig relativt långt under taket för min budget. Försöker alltid att vara ekonomisk, inte bara på resande fot utan även hemma, och för att göra det så använder jag mig av en del specifika sajter.
Dels så använder jag mig av Refunder när jag bokar hotell och resor. Refunder fungerar inte endast på resande fot utan fungerar även, och dessutom ännu bättre, hemma. Refunder ger en viss procent, upp till 37,5%, av det du handlar tillbaka till dig i rena kontanter. I dagsläget så är 1007(!) butiker anslutna till Refunder så som Gina Tricot, H&M, Hemtex, stora flygbolag och hotellkedjor, Apoteket Hjärtat och iDeal Of Sweden.

I början var jag fundersam över hur Refunder kan ge tillbaka pengar till mig som kund men det fungerar som så att Refunder får en provision av butiken för att dom rekommenderar dig som kund dit. En del av den provisionen som Refunder får ger dom alltså tillbaka till sina kunder i form av en kontant återbäring. Och hur bra är inte det?

Om du inte redan använder Refunder så tycker jag att du genast bör registrera dig här och ange koden Ankarstrands så får du 50 kronor tillbaka bara av att börja använda Refunder. Det är kostnadsfritt och enkelt att registrera sig så du har ingenting att förlora. Speciellt nu i julhandel när en del stora inköp ofta ska göras, och då passar det väl perfekt att få tillbaka en slant?


Kota beach resort på Bantayan, booking.com


För bokningar av hotell så bokar jag oftast via Booking.com eller Agoda. Hittills har det varit dom mest prisvärda sajterna. Booking.com har dessutom alltid hemliga priser när du har ett konto hos dom (registrera dig här kostnadsfritt för att få 10% tillbaka på din första bokning) och via Agoda så tjänar jag in Agoda-kontanter vid varje bokning som jag sedan kan använda som betalning vid bokning av rum. Agoda har också väldigt ofta specialpriser. Och vill jag bo lite finare för en natt eller två så använder jag mig av Secret Escape. Secret Escape har tillfälliga kampanjpriser på exklusiva hotell. Både utomlands och i Sverige. Perfekt för en staycation. Gillar du, precis som jag, exklusiva hotell? Registrera dig här kostnadsfritt och få 150 kronor i krediter efter att ha genomfört din första resa.


Santiago Bay Garden and Resort på Comotes Island


För betalningar så använder Klarna-kortet och för uttag så använder jag Norweigans kreditkort.

Norweigan har inga årsavgifter eller uttagsavgifter och för varje krona som du handlar för så tjänar du in cash points som du sedan kan använda som betalning för flygbiljetter. Du kan öven tjäna in cash points genom att handla via deras samarbetspartners så som hotels.com. Jag förespråkar inte kreditkort, och jag själv sätter alltid in pengar i förväg på mitt kreditkort. Dels för att slippa ränta men också för att inte behöva använda krediten utan endast för att kunna samla poäng. Vill du också kunna tjäna ihop till gratis flygbiljetter men är osäker på om det är för dig? Då kan du läsa mer och beställa ditt kort här.
Klarna-kortet är relativt nytt, och jag föll över det när jag letade efter ett kort utan valutapåslag. Var lite osäker på hur det fungerade, och informationen var relativt knapphändig när jag beställde det, men valde att beställa det och testa det på svensk mark innan jag begav mig, och jag blev positivt överraskad. En sak som jag tycker lite extra mycket om nu när jag reser är att jag får push notiser i appen när kortet används. Det gör att om någon mot förmodan snor mitt kort utan min vetskap så kommer jag direkt se när någon gör ett köp och kan spärra kortet. Du kan välja Betala Direkt (kopplat till ditt vanliga bankkonto) eller Betala Senare. Nackdelar är dock att det inte går att göra uttag och det går inte att få en direkt återbetalning om Klarna har råkat dra för mycket pengar. En sådan återbetalning görs genom att Klara skickar hem ett brev till din adress (per idag så kan dom heller inte göra detta per e-mail) med ett formulär som ska fyllas i. Antingen per post eller per digitalt, men informationen om formuläret kommer brevledes. Inte så smidigt för mig som reser men förhoppningsvis så händer det inte allt för ofta (har hänt en gång hittills). Kortet är kostnadsfritt och kommer med en del överraskningar. Precis innan jag åkte så bjöd Klarna på glass. Perfekt så där mitt i sommaren.


Älskar sajter som hjälper en i vardagen, och som dessutom gör livet lite billigare att leva, och för mig så är varje sparad krona en krona som tar mig längre runt om i världen. Många bäckar små som dom säger.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer