Hemlös, arbetslös och billös


Nu är jag hemlös, arbetslös och billös. Jag kan ändå inte säga att det känns konstigt, och hur konstigt är inte det?

Just nu sitter jag i soffan hos min kusin och dricker snabb-kaffe. Kan inte bemästra en perkulator. Kan inte kolla på TV heller för vet inte hur man sätter på den. Det är två dosor för mycket för mig och mitt blonda hårsvall att förstå, men det gör inte mig så mycket. Jag njuter av lugnet idag för igår.. vilken dag! Trodde ett tag att jag inte skulle överleva dagen.

Vaknade och var extremt sugen på kaffe. Troligtvis extra mycket för att jag visste att jag inte hade en kaffebryggare så jag sladdade ned till Tidermans för en havrelatte innan jag startade dagen. Där efter var det minsann inte en lugn stund.

Först så skulle lägenheten städas, sedan skulle jag hjälpa mormor med hennes internet vilket inte gick så smort som det borde ha gjort så det tog sådan tid, jag skulle tvätta bilen, skriva på papper hos mäklaren och sälja bilen.

Kände att jag hade läget under kontroll tills mäklaren ringde och meddelade att köparna krävde att får se lägenheten innan vi skulle skriva papper och om inte så skulle dom inte betala för möblerna förrän i efterhand. Då skulle jag alltså behöva ge dom möblerna gratis och lita på att dom betalade i efterhand. Till saken hör är att jag fick 90 minuter på mig innan jag var tvungen att pressa in dom i mitt redan så tighta schema. Och tror ni dom tittade på lägenheten när vi väl sågs? Knappt. Den ena gick inte längre än hallen och resten gick in och ut på någon minut. Men å andra sidan så har jag bara haft problem med min mäklarfirma sedan den dagen jag skrev på kontraket så jag var inte direkt förvånad. Det jag dock var förvånad över var hur mycket mäklarna (har haft två på samma firma då den ena slutade) gjorde för köparna och hur lite dom gjorde för mig som faktiskt betalade överpris för att få hjälp att sälja lägenheten. Känns som om att jag sålt smöret och tappat pengarna så är så glad att allting är över nu. Och jag kommer varken att rekommendera eller anlita Bo Lundvall & Son igen. Det tråkiga är att jag har i efterhand hört att så många upplever precis samma som jag. Skulle vilja påstå att dom är som SL, tar betalat i överkant för en tjänst som dom inte kan leverera och kommer undan med att inte leverera.

Nåväl, nu är jag hemlös och mina bekymmer är över. Var så tacksam att komma hem till min kusin på kvällen och bli serverad varm middag. Hann inte ens äta lunch. Åt en korv med bröd medan bilen blev ren. Korv med bröd må vara gott men det är ingen mat. Och speciellt inte för en stressad själ som behöver näringsrik mat för att få energi.
På kvällen så kom Hermella över och vi låg i soffan och pratade om livet. När jag hade bäddat ned mig så hörde jag hur Nina kom tassandes ned till mig och satte sig i sängen och pratade lite till om livet. När hon gick så kände jag sån tacksamhet skölja över mig. Och hur mysigt att få prata om livet med någon man tycker om tills man somnar? Så for hon gick så somnade jag. Utan att överdriva så tog det inte många sekunder. Sov som en bebis hela natten. Det var precis det jag behövde.

Idag vaknade jag av att klockan ringde och klev upp, sa hej då till pojkarna och promenerade till Skogshöjd för hotellfrukost med Alexander. Och direkt därefter så var det sista lunchen med mina favoritpojkar från jobbet.
Gud, alla fina människor i mitt liv - så jag kommer att sakna dom. Och som jag älskar hela bunten. Kärleken till människorna i mitt liv är överväldigande just nu.

Två dagar kvar tills äventyret börjar!
For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar