Hur skulle du reagera om någon skrev samma sak till din dotter, syster eller mamma?


Kan vi ta och prata om det här med internetdejting igen?

Jag får så otroligt många meddelanden som är likt meddelandena nedan och ännu grövre. Svarar jag inte på meddelandena, vilket jag så klart inte gör (jag blockar varenda en!), så är jag ett fetto, eller äcklig.

Jag förstår verkligen inte det här? Kan någon förklara för mig varför män tar sig rätten att skicka sådana meddelande till mig? Och det är inte för att jag har bilder i underkläder på mig dejtingsida för det skulle aldrig gå. Så fort jag visar minsta lilla hudbit så dyker dessa meddelanden upp, men tänk då om jag hade en helkroppsbild i bikini? Men även så, jag ber inte om såna här meddelanden. Och ni vet ju alla att jag trivs i mitt eget skinn, och jag skulle gärna ha en bikinibild i mitt fotoalbum för att visa mitt rätta jag så att hela sanningen syns. För med kläder på syns varken kärlekshandtagen eller bristningarna, och vet ni hur ofta tjejer för höra att dom använder falsk marknadsföring?

Det här är ett så vidrigt beteende av män. Ingen av dessa män har en bild på själv. Så klart. Och jag tvivlar på att dessa män skulle komma fram till mig på krogen och säga samma saker.Ibland så vill jag skapa en Instagram bara för att få hänga ut varenda svin som skriver till mig. Att få visa hur det verkligen är att nätdejta idag. Jag har varit medlem på Happypancake i säkert tio år(!) och i början så var det skamligt att internetdejta så dom som faktiskt vågade var seriösa och i början fick jag aldrig meddelanden av den här aspekten. Det var människor som genuint vill lära känna en. Det här beteendet har eskalerat senaste åren. Och nu är det värre än någonsin.

Jag vet inte hur många män som jag blockar om dagen. Många säger ofta att jag ska ge upp, eller att jag ska byta sida, men jag tänker, det kan ju inte bara vara svin på Happypancake?
Ni vet ju redan att jag inte tror på det här med att träffa någon i kön på ICA, speciellt inte i Sverige där alla älskar att småprata, och jag har vänner som träffat sin partner via Tinder, men det verkar som om att jag har en magnet som gör att alla svin dras till mig, men om inte här, var ska jag då träffa någon?

Och även om någon visar sig vara en hyvens kille, så när vi ses så är visar det sig inte alls stämma, som den där mannen som kom hem till mig på vår andra dejt men pistol i vapenhölster. Han hängde av sig hölstret i min hall lika casual som en annan hänger av sig jackan. Hölstret var för tungt och föll i golvet varpå han sa "jag lägger den där istället" och lät den ligga på golvet. Bara så där. En pistol. På mitt golv. Han visade sig inte riktigt ha alla hästar hemma så det blev inte så mycket mer än så (han hörde dock av sig härom veckan igen; tydligen är det slut med hans tjej han blev tillsammans med bara någon vecka efter vapenincidenten, men jag avböjde snällt vidare kontakt).Jag vet att många anser "att jag får skylla mig själv" som lägger upp såna bilder som jag gör på Instagram men det varken rättfärdigar eller ursäktar mäns beteende. Jag tycker att Joanna beskriver det så bra i sitt inlägg som ni kan läsa i sin helhet här, men nedan är ett utklipp ur texten.

"Jag är så trött på att det skriks sexualisering så fort en tjej visar lite hud, så fort vi pratar om rumpor och bröst. Låt mig få göra det. Jag tror på att lyfta frågan. Att våga diskutera och ifrågasätta. Låt kvinnokroppen vara i den benämningen att vi själva ska bestämma hur vi vill prata om den, hur vi vill exponera den. Låt oss göra det utan att döma. Utan att klä in oss i fack. Utan att ge oss förhållningsregler. Utan att säga hur vi ska se ut. Då tror jag även pressen lite kommer släppa.

[…] Avslutar med en incident som hände min tjejkompis igår. Hon hade lagt upp en bild där hon ler och håller för sina bröst med sina händer. Det är en skitsnygg bild och väldigt artsy. Hennes tjejkompis kommenterar med en väldigt bitter ton: ”Undra just varför du gnäller att du får dickpics. Kan det vara på grund av denna typen av bilder?” Sånt gör mig riktigt förbannad. För ännu en gång så shamear man kvinnan istället för det verkliga problemet vilket är att mannen tar sig rätten att skickar dickpics. Det är samma sak som att fråga en kvinna vad hon hade på sig vid ett överfall. Att det dessutom är en kvinna som kommenterar så, en såkallad vän, är extremt ruttet. Ännu en gång så döms kvinnan för hur hon exponerar sin kropp.
Sluta med det."


Att jag lägger upp bilder på mig själv i underkläder eller bikini ger inte män rätt att kommentera mitt utseende. Jag ber inte om det. Och jag förstår inte hur män inte kan tänka längre än näsan räcker?
  • Hur skulle du reagera om någon skrev samma sak till din dotter, syster eller mamma som du skriver till okända kvinnor?
  • Skulle du vilja att din syster, dotter, mamma eller dina vänner visste vad du skriver till kvinnor online?
  • Skulle du skriva samma saker om en person var närvarande när du skrev det?
  • Skulle du vara bekväm med att säga samma saker till din syster, dotter eller mamma?
Jag kan fortsätta, men svaret på ovan frågor är antagligen NEJ. Så varför känns det okej att göra det, bakom en skärm, till en okänd kvinna som inte har bett om det?

Jag är så otroligt trött på sådana här meddelande, på det här vidriga beteendet. Så, så, så trött. Jag blir äcklad. Min kropp är inte till för att män ska kommentera med sexuella anspelningar. Min kropp är inte till för att tillfredsställa mäns egon.

Önskar verkligen att jag kunde polisanmäla hela bunten för ofredande för att lära varenda en en läxa. Få män att förstå att det inte är ett acceptabelt beteende.Tänker avsluta inlägget med att hylla Dana Patterson som ofta tar upp ämnet på sin Instagram. En förebild att följa i denna råa värld vi lever i. Precis som Joanna som alltid sätter ord på känsla.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer