Idag är en perfekt dag att njuta av tillvaron, att vara tacksam för vad livet faktiskt har att ge


Hej finisar! Vilken strålande dag att vakna upp till. Vaknade precis innan väckarklockan ringde, men valde att dra mig i 30 minuter bara för att. Även fast jag är arbetslös så ställer jag klockan måndag-fredag. Tycker inte om att sova bort dagarna (när det inte behövs). Låg där och njöt av den krispiga luften som sipprade in från min franska balkong och blickade ut över den klarblåa himlen. Drar aldrig för mina fönster. Älskar att vakna av att solljuset letar sig in.

Kände mig utvilad, stark, motiverad, så satte på en kanna kaffe, rev av mailen och sedan satte jag på mig mina träningskläder och begav mig ut i solskenet.Karlstad är så himla vackert. Aldrig hade jag kunnat ana att jag skulle förälska mig så i en stad. Älskar att stadskärnan omges av vatten och stränder. Att mitt i centrum finns en strand, bara en sån sak. Tänk ändå om Södertälje skulle ta efter Karlstad och göra Maren till en badplats mitt i centrum? Med café, solstolar och en liten sandstrand. Alltid sagt att Södertälje är min stad, men känner att Karlstad sakta men säkert puttar ned Södertälje från första plats. Men med det sagt, så kommer jag ändå att flytta hem. Karlstad finns kvar, och ett sommarhus i Karlstad känns inte som en främmande tanke.Får ofta höra att en del tror att jag är bipolär, och jag kan förstå att det kanske uppfattas så, men jag har bara väldigt nära till mina känslor, och efter år av förtrycka känslor och destruktiva beteenden som följd, så tillåter jag mig själv att känna precis det som jag känner, när jag känner det. Högt som lågt. För som jag skrev igår så varar inte en känsla för evigt, vilket är lätt att glömma. Jag tror att det är viktigt att tillåta känslan att ta det rum som den behöver när det behöver det, för att sedan släppa taget om känslan. För mig är att gråta som en renande medicin för själen. Det är förlösande. Senaste dagarna så har jag känt mig ledsen, uppgiven och rent av misslyckad, vilsen, men idag vaknade jag och kände mig nyförlöst, liksom lycklig, positiv och målmedveten. Självklart är inte gårdagens känslor som bortblåsta, men dom är inte längre dominanta. Och det är det som jag tycker är så häftigt med känslor, att det finns rum för alla slags känslor bara man tillåter det, och att det inte finns något rätt eller fel.


Nu ska jag fortsätta att njuta av solen. Hade tänkt packa en flyttlåda med saker jag inte använder i förebyggande syfte, men jag ska nog ta mig ned på stan, köpa en kaffe och bara strosa i solen. Är det någonting som jag älskar så är det kombinationen av den krispiga höstluften, klarblå himmel och solsken.

Idag är en perfekt dag att njuta av tillvaron, att vara tacksam för vad livet faktiskt har att ge.

Vad är du tacksam för idag?
For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer