"Igenom ätbar... Mmmm.. Vem har tillverkat dig??!!"


Kan vi prata om det här med nätdejting igen? Jag vet att vi har gjort det ett par gånger nu, men kom igen? Vad är det för jävla beteende som pågår på nätet?

Men du är ju ute och reser, vad du ska du med nätdejting till? är det nog ett par stycken som tänker nu och lyfter på sina ögonbryn. Jo, men nu är det ju så här, att bara för att jag reser så vill jag ju inte leva utan kärlek? Och Tinder finns ju över hela världen? Badoo också för den delen. Och det är ett bra sätt att träffa människor i ens närområde. Ni vet, backpacka och bo på hotell, det kan bli lite tråkigt ibland.

Men okej, Tinder i all ära, trots att dom flesta vill get down and get dirty på en gång så är stämningen åtminstone något artigare, och det var faktiskt en svensk sida som jag ville diskutera, inte Tinder; mitt älskade happypancake. Jag pausade mitt konto innan jag åkte just för att jag skulle göra precis det, åka. Häromdagen hade jag dock tråkigt och loggade in för att spana utbudet. Passade även på att ladda upp en ny bild, man vill ju liksom inte jobba med falsk marknadsföring. För det har man ju hört en del om.

Så om vi börjar med det, bilder. Män som har bilder från 2014, har du inte tagit en bild sedan dess? Eller har du blivit överkörd av en ångvält sedan dess och inte vågar visa verkligheten? Ungefär som männen med kaninfilter på sina bilder. Är du tio år gammal? Och män snackar om att kvinnor använder falsk marknadsföring? Och kommer vi till nästa grej. Jag är för öppna kort. Bilder som är korrekta. Som visar sanningen. Det är ingen hemlighet hur jag ser ut i bikini, kolla bara min Instagram. Och för mig är det inget sexuellt att visa min kropp i bikini. Hur kommer det då sig att om en kvinna tar en selfie i en smickrande vinkel jobbar med falsk marknadsföring av sig själv medan en kvinna i en bikini som tydligt påvisar sanningen med hängiga tuttar och bristningar tydligen ber om vidriga kommentarer om hennes kropp? På såväl Instagram som på dejtingsidor. Så om varken eller är bra nog, vad är bra nog?

När jag har visat män i min närhet vad vissa män skriver till mig på Instagram så har jag fått till svar att det är för mina bilder; att jag får tåla det när jag lägger upp såna bilder. Så om jag tycker att jag är vacker i en bikini så rättfärdigar det andra till ett vidrigt beteende som inte återfinns på en bild där jag känner mig vacker i känning? Och även om andra kanske anser bikini som sexuellt så rättfärdigar det ändå inte ett respektlöst beteende. Speciellt inte ett beteende som endast existerar när personen kan gömma sig bakom sin skärm.

Jag vet heller inte riktigt hur någon tänker när första meddelandet på en dejtingsida är "Igenom ätbar... Mmmm.. Vem har tillverkat dig??!!". På något som ändock ska vara något mer seriöst än Badoo och Tinder. Och då tänker ni säkert att det meddelandet inte är så farligt men det här är i det mildast laget. Och män som skriver, och skriver, och skriver trots uteblivet svar, och där meddelandet blir grövre för varje meddelade. Trots uteblivet svar. Som letar upp nya vägar att kontakta en. Trots uteblivet svar. Och att tro att "shit, vilka pattar" är en komplimang berättar bara om vilket rövhål du är som ens tror att det är en komplimang. Och att sedan säga "jag trodde du gillade sånt" - du har ingen jävla aning om vem jag är, hur kan du för en sekund tro att jag gillar sånt?

Jag blir på riktigt rädd för hur människor för sig på internet gentemot i verkliga livet. Om du är respektlös gentemot mig så blockerar jag dig. Oavsett sida.

Och det är skrämmande att människor var så snabba med att säga att Grace Millane blev dödad på grund av att hon backpackade och för att hon använde Tinder, men det var inte Grace Millanes fel att hon blev mördad. Det var inte Grace Millanes beslut som fick henne dödad. Det var en 26 årig man som dödade Grace Millanes. Det var en 26 årig man som tog beslutet att ta ett liv. Och var har världen tagit vägen när det resoneras så här? Att Grace Millane bar ansvaret för att någon annan mördade henne? Det var inte Grace Millanes fel. Det vet vi alla. Ändock ställs frågorna. Varför reste hon ensam? Varför gick hon ut själv? Varför mötte hon upp en man? Den enda personen som bör ifrågasättas är den 26 åriga mannen som valde att avsluta Grace Millanes liv.
Så summan av kardemumman är att vi ska pushas att nätdejta för det är så samhället ser ut, men om någonting händer så bär vi själva ansvaret för att vi är för godtrogna och vill tro att andra människor vill oss väl? Bör vi förutsätta att alla människor är rövhål bara för att hela internet är fullt av rövhål? Av män som bedrar sina kvinnor och vice versa. Av män med döttrar som nedvärderar kvinnor men som aldrig skulle tolerera att någon gjorde detsamma mot hans dotter?

Okej, nu blev det här väldigt luddigt och väldigt svävande men jag är bara så jävla trött på respektlöst beteende där människor tar sig friheten att bete sig som ett rövhål utan att för en sekund tänka på vad konsekvenserna av nedvärderande och nedlåtande kommentarer på nätet faktiskt kan göra. Det är inte mycket saker som min mamma har lärt mig men en sak hon faktiskt lärde mig genom åren var; HAR DU INGENTING SNÄLLT ATT SÄGA SÅ SÄG INGENTING ALLS. Kan vi inte bara enas om att det blir trevligare så? Okej, bra, tack och god natt.
For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer