Inga nyårslöften, men nyårsförändringar
Halsband HÄR // Klänning HÄR

Nu när 2017 har kommit så är det dags för gemene mans nyårslöften men jag själv är inte mycket för nyårslöften. Jag är mer för förändring. Att blicka tillbaka på det gångna året och se över vad jag vill förbättra och vad jag vill förändra.

Trots att 2016 inte var hälsans år för mig då min hypotyreos spelade mig ett spratt, och då jag fick lov att operera knät (minns ni det här blogginlägget som hamnade på Expressen?) och så avslutades året med otroligt mycket sorg efter tre dödsfall. 2016 var inte bara ett dåligt år. Jag bytte jobb och tog en chansning. Jag valde mellan två jobb och valde till slut det jobb som krävde att jag gick ned i lön men där jag trodde att jag skulle trivs, och vilken vinstlott! Jag trivs som fisken i vattnet, och jag avslutade året med att få fast anställning.

Så vad vill jag ha ut av 2017 då?
Jag ska börja planera för husköp. Än ska jag inte köpa hus, men efter trettiostrecket så vill jag köpa hus, och då behöver jag börja planera och spara inför detta. Jag vill inte längre sitta och vänta på att träffa den rätta innan jag förverkligar drömmar som jag har. Jag behöver inte en man för att kunna leva det liv som jag alltid har velat leva. Bara det är en insikt i sig.

Jag vill ta bättre hand om mig själv. Som alla vet så fick jag diagnosen hypotyreos hösten 2015. Jag hade ganska precis kämpat mig fram till den bästa formen som jag någonsin har varit i. Ändå så var jag inte nöjd. Gick på olika dieter i över två års tid. Rasade i vikt. Behövde bli smalare. Allting kretsade kring träning och diet. Och plötsligt så blev jag sjuk och förlorade ämnesomsättningen. Jag skenade i vikt igen. Det var en törn för självförtroendet som jag hade byggt upp. 2017 så vill jag komma i form igen, men jag vill inte bli så där fast i hetsen kring diet och träning. 2017 vill jag träna och äta hälsosamt för att leva ett hälsosamt liv där prioriteten ligger på att vara lycklig och hälsosam istället för smal. Det kommer att ta tid, men jag kommer att nå i mål.

Jag vill resa mer. Weekends i vackra städer. Hotellövernattningar. Saker som får själen att må bra.

Jag vill bli mer ekonomisk. Jag vill spendera mindre och spara mer. Jag vill börja med aktier och investera. Jag vill bygga upp en långsiktig ekonomi. Jag vill konsumera mindre, vara mindre matriell.

Framför allt så vill jag vara lycklig, och jag vill älska mer än vad jag gjorde förra året. Jag vill bli mer accepterande för att vi inte kan styra över livet - livet styr oss, men vi kan styra vår egen lycka. Vi kan välja att hantera motgångarna som livet kastar åt oss eller så kan vi välja att låta motgångarna förgöra oss. Livet är, trots sina brister, så vackert, så skört, och jag är så tacksam över att få leva, frodas och att få uppleva livet. Jag tror att 2017 kommer att bli ett innehållsrikt år, och jag ser fram emot att se var 2017 tar mig.

VÄLKOMMEN 2017! Kul att se dig!For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer