Island hopping när det är som bäst


Som ni alla vet så jag lite negativt inställd till att besöka turistfällor, och att göra "typiska" turistsaker, men när hela gänget ville åka på island hopping så ville jag inte vara den som var den, och för under blygsamma 120 svenska kronor(!) så fick vi en heldag på havet, uppleva fantastiska saker, simma med sköldpadda och lunch som tillagades på stranden på plats.Vi började med att hoppa i båten och ge oss ut på vattnet. Mycket skratt och vackra vyer.Här slog vi läger för att simma med sköldpaddan.Vi hittade dock bara en men wow, vad häftigt det var! Tänk att jag inte ens vågade snorkla för för bara några dagar sedan och nu är jag här och simmar med sköldpaddor? Det var en så mäktig känsla, och det var så vacker.Nästa stopp var en ö som var slående vacker. Ett litet grund höll ihop två öar.Där kastades det frisbee och vi låg mest där och flöt omkring, pratade om livet och skrattade så att vi kiknade.Jag plockade snäckor och föll över den här. En käk med tänder i. Tog så klart med den tillbaka till hostelet, men när jag flyttade ut så lämnade jag den som en souvenir. Tydligen så får man inte ta med sig snäckor härifrån, så jag plockade mest och lämnade tillbaka.Vi tjejer promenerade omkring och fotograferade eftersom allting var så himla vackert. Riza (till vänster) är en av dom roligast människorna som jag har träffat. Så ohämmad. Har skrattat non stop med henne i närheten. Nu har hon åkt vidare till El Nido. Joy är kvar här, och henne och hennes karl hänger jag med nu och vi flyger till Cebu ihop.Bou och jag träffades redan i Puerto Princesa på hostelet och reste hit tillsammans. På bussen träffade vi Joy och Edwin. Dom hade bokat ett annat boende än oss men anslöt till oss all vaken tid, och sedan beslutade vi oss, vi fyra, för att flytta ihop för en natt. Bou ville vara med på ett hörn också. Tydligen har folk här trott att vi är ett par så vi tog en #couplegoals bild. Vi är lagda åt olika håll men vi har väldigt kul tillsammans.Efter någon timma så var det dags för lunch här. Grillade kyckling, ris, färska grönsaker och färsk frukt. Ljuvligt.Sen åkt vi till German Island (där vi simmade med sköldpaddan) för sol och bad.Jag, Riza, Joy och Bou stationerade oss här under. Solen var extremt varm och här var ända stället att gömma sig från solen. Bredvid oss spelade killarna volleyboll och i hammockarna på andra sidan låg andra och vilade. I strand kanten låg resten av besökarna som strandade valar och svalkade sig.

Vi drog fram Edwins högtalare och spelade gamla godingar och dansade. Vi dansade, sjön och dansade ännu mer. Dom strandade valarna kollade på oss som vi var från en annan värld istället för att göra oss sällskap.

Efter sång, dans och bad så vad det dags för nästa destination, the sandbank med starfish.Har ingen aning om vad det här är men det fanns en uppsjö av dom. Som skal. Var ett hål på baksidan men ingenting inuti. Så vackra att titta på!

Fanns inte så många starfishes här, kanske fyra stycken. Men själva sandbanken var häftig att se. Det var så långgrunt vilket gjort att vattnet var nästintill varmare än luften.


Sedan gick vi hem, svidande om för middag och sedan så dansade vi bort kvällen. Om början av resan har varit så här fantastisk, hur bra kommer resten av resan att vara?
For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar