Jag och mina pälsar

Vilket väder det är ute! Min jacka håller inte måttet, men har ännu inte hittat en jacka som jag vill ha. Mössan däremot, den håller vad den lovar. Kan vara ett av det bästa köpen som jag har gjort för kallare väder.

Jag vet att många höjer på ögonbrynen och rynkar på näsan för att jag bär päls. Jag älskar mina pälsar. Det är ingenting som jag skäms över.
Jag tycker inte att pälsindustrin är en bra industri, och jag skulle inte säga att jag stödjer den men jag vet att det vore en lögn för indirekt så stödjer jag ju pälsindustrin trots att jag är emot den eftersom jag bär päls.
Jag skulle aldrig köpa en ny päls. Alla mina pälsar är från second hand. Eftersom pälsen redan finns på marknaden så ser inte jag det som någonting negativt att köpa den. Hellre att den används än att den kastas i soporna. Då har ju djuret dött lite i onödan.
Jag skulle inte bli ledsen om pälsindustrin lades ned och alla pälsar i världen försvann - tvärtom, jag tycker synd om djuren som får sätta livet till för att päls ska finnas, men så länge det finns päls, och så länge som jag snubblar över pälsar på second hand som jag tycker är fina, så kommer jag att använda mina pälsar.

Nåväl, sista hela arbetsdagen idag. Imorgon halvdag och fredag ledigt. Kanske kan passa på att försöka hitta en vinterjacka i helgen.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer