Jezinac Beach

Var på den mest fantastiska stranden i Split, Jezinac.

Det började med att jag skulle gå till Marjan Park och enligt kartan så fanns det en strand i närheten av Marjan Park men ändock 40 minuter promenad ifrån mitt boende så tänkte att jag promenerar i sakta mak. Och wow, vilken promenad. Det är synd att bilderna inte gör det rättvisa.

Först promenerade jag genom Marinan och spanade på alla båtar. Den vägen ledde först till en parkering där man parkerar både på sidorna och i mitten. Lösningsorienterade är dom i alla fall.
Efter att ha beskådat detta så kom jag fram till den första stranden på kartan.Det är ingen strand utan mer en liten hamn med en pir som man badar ifrån med ett café i änden, Uvala Zvončac. Tänkte äta lunch där på vägen hem men det gick ju inte eftersom dom lever på kaffe och cigg..Fortsatte promenade mot nästa strand. Och här börjar upplevelsen. Så ledsen att ni inte kan få uppleva det som jag fick uppleva. Så mycket vackrare och mer magiskt i verkligheten.

Man fick gå på en smal väg längst med vattet. Här och var fanns det små stegar som man kunde kliva ned på för att bada. Och vattnet, det var alldeles turkost vilket inte alls syns på bilderna. Jag stannade nästan varannan meter och tänkte WOW och bara häpnades över hur vackert det var.Först kom den här vyn. Och jag fortsatte framåt.
Bodde massa katter på "sten sidan". Dom var så söta att jag ville ta hem hela bunten. Och helt orädda för människor.


Och sedan uppenbarade sig det här. På ena sidan strand och på andra sidan plattor. Men nöjde mig inte där.
Hittade nämligen en trappa i mitten, mellan stranden och stensidan. Och nyfiken som jag är så kunde jag inte låta bli att upptäcka var den skulle ta mig.
Den tog mig till en utsiktsplats ovanför stranden. Men vägen fortsatte och även fast jag ville sola så var jag fortfarande nyfiken så fortsatte promenaden.


Väggar av växter som växte ur bergsväggarna och undangömda små badplatser. Alla var så klart redan upptagna när jag kom så jag promenerade tillbaka till stenstidan där jag låg hela förmiddagen och njöt och lyssnade till vågorna.
For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar