KAKOR OCH ALLERGI

Häromdagen så firade jag med 56kilo's hemmagjorda LCHF-pizza. Glutenfri så klart. Och namnam vilken god pizza. Och på kvällen så blev jag så otroligt sugen på glass, men ville inte åka och köpa glass, och så kände jag att det skulle ta för lång tid att vänta på hemmagjord. Så jag kastade ihop kolakakor. Det var busenkelt. Och supergoda!

80 gram mjölkfritt smör
20 gram mandelsmör (ska egentligen vara 100 gram smör och inget mandelsmör, men hade bara 80 gram smör)
1 dl sötströ (eller en dl strösocker)
1 msk vaniljpulver
1 msk sirap
2,5 dl havremjöl
1 tsk bakpulver

Låt smöret bli mjuk i mikron. Blanda alla ingredienser. Halvera degen. Gör två rullar. Platta ut dom på en plåt. Grädda i 175 grader i 10-12 minuter. Skär kakorna på diagonalen. Perfekt att baka om man får oväntat besök.



MEN har insett att jag antagligen inte tål sötströ. Det är vanligt att människor inte mår bra av att äta sötningsmedel då det kan omvandlas som gift i kroppen (vilket även koffein kan göra och där är det precis samma sak för mig - för mycket kaffe får mig att må jätteilla). Mår så fruktansvärt illa så fort jag äter någonting som jag har bakat med sötströ. Tog ett tag innan jag kopplade att det måste vara just sötströt. Googlade omkring på bieffekter av sötningsmedel. Och illamående är en av dom. Står dock fast vid att jag inte tror att det är farligt att äta sötningsmedel (så länge det inte är en överdriven konsumtion). Alla reagerar vi olika på olika livsmedel. Precis som att jag är allergisk mot tomat så tål jag kanske inte riktigt sötströ. I fortsättningen så får jag baka med socker (äter ju ändå väldigt sällan bakverk) tills jag kanske hittar ett naturligt sötningsmedel som är bättre än socker så väl som sötningsmedel.



For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer