Kambodja, Koh Rong Sanloem, Clear Water Bay

Innehåller affiliate-länkar

Hej hej från ett stormigt Koh Rong Sanloem!

Resan från Vietnam till Kambodja var inte att leka med. Lämnade mitt hotell 10.00. Var lite oklart när bussen till Sihanoukville skulle avgå så tänkte vara på säkra sidan och åka i tid. Resan från Vung Tau till Ho Chi Minh skulle ta ungefär två timmar. Väl i Ho Chi Minh så visade det sig att bussen gick 23.00. Så det var bara att släpa omkring på mina tjugofyra kilo. I elva timmar. Bussen avgick 00.00. En buss med delad sängplats. Trodde att jag skulle smälla av. Dela en 100 cm's säng med en främling? Ehm, nej, tack? Men turen var på min sida och jag fick min egen säng. Vi anlände vid gränsen redan vid 02 men fick inte gå över gränsen förrän vid halv sju. Väl framme i Phnom Pehn var det en timmas fikarast innan nästa buss till Sihanoukville. Var framme vid 19.30. Och väl där mötte jag upp Siri för sushi och bums i säng.

På morgonen efter begav vi oss till Koh Rong Sanloem och M'Pai Bay.M'Pai Bay är ett lugnt och avslappnat litet ställe på ön Koh Rong Sanloem. Ön i sig själv är ganska stor men det finns inga vägar på ön så enda sättet att ta sig runt är att vandra i djungeln eller ta en taxibåt runt.

M'Pai Bay är tyvärr fylld med skräp men jag älskar det faktum att M'Pai Bay är omgiven av lummig djungel. Stigarna är inte rensade från vildvuxna buskar och gräset är inte klippt. Jag och Siri hade vårat egna hus men delade dusch och badrum med resterande hus. Huset var omgivet av djungel och ibland kom hem häst gående helt fritt. Vi hade kattungar och hela ön är till bredden fylld med söta valpar som ränner omkring. Även om omgivningen var mysig så skulle jag inte säga att Kamuy Bangalows var värt pengarna.Igår besökte vi Clear Water Bay, och det levde verkligen upp till sitt namn. Det var ingen lätt väg dit men helt klart värt det.

Det var 30 minuter genom berg, backar och svår terräng. I flipflops. När ska jag lära mig att lyssna på mormor? Hon hade definitivt hytt med fingret åt mig om hon såg terrängen i kombination med mina skor. Men vi kom så väl dit som tillbaka utan några skråmor. Nu har dom dock påbörjat att bygga en väg som underlättar att ta sig runt på ön men så snart som vägen är klar så tror jag att en del av ön kommer att förlora sin charm.

<<Låter bilden tala för sig själv. Det finns ingenting där förutom den här stranden. Bilden ger verkligen inte stranden rättvis bild. Vattnet var så himla klart. Även när vattnet var i midjehöjd så såg man botten så tydligt. Det var alldeles tyst och avslappnade men skogen som omgav hela stranden. Definitivt värt ett besök innan vägen är färdigställd.


Solglasögon, Minigood // Klänning, Custom Made i Vietnam

Och idag så tog vi båten från M'Pai Bay till en annan del av ön, Saracen Bay. Vi hann äta middag innan regnet kom och drog in över ön. Nu verkar det dock ha försvunnit men nu är det kväll så inte så mycket mer att göra idag än gå ut för en öl. Eller gå till sängs. Den här sidan av ön är mer my cup of tea än den andra. Vi bor på Onederz som ligger på stranden. Så när vi kliver ut ur vår dorm så är stranden där, men solstolar och allt. Unnade mig en pedikyr för 5 dollar efter middagen.

Än så länge så har Kambodja förvånat mig. Både bra och dåligt då Sihanoukville är hemskt. Det är en enda stor byggarbetsplats. Var man än tittar så byggs det. Det är damm och höga läten överallt. Men Koh Rong Sanloem överraskar. Upplever det lite dyrare men fortfarande mycket billigare än hemma. Har två nätter här så det är dags att planera vart vinden ska bära efter det här. Kanske stannar jag här ett par dagar, kanske byter jag ö, kanske byter jag land, men om 10 dagar bör jag infinna mig i Filippinerna igen.

Åh, livet, vad fint du är just nu.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar