Landbyte, julafton och elefanter

Första året med julafton utomlands, och dessutom ensam. Tanken var ju att jag skulle fira julafton med min bästa vän i Raja Ampat men det var alldeles för dyrt så det var tråkigt, och därefter så tänkte jag fira jul med att surfa i Canggu men i slutändan så firade jag jul med att flyga till Chiang Mai. På den svenska julafton reste jag halva dagen och sedan somnade jag tidigt men den andra julafton som resten av världen firar, och den som alla som jag träffade på mitt hostel firade, spenderade jag med en grupp människor och ett gäng elefanter. Och därefter stack Anne och hennes karl ut på äventyr och jag gick till en rooftop pool innan vi möttes upp för att gå ut för julaftonsmiddag och marknad.

Kände snabbt att Chiang Mai inte var för mig bokade en resa därifrån. 22 timmar av buss och båt för att få ligga på stranden igen. Jag har insett att städer inte är min grej; jag är helt klart en strandtjej.
Bokade den sämsta bussen som finns då det var det enda passande alternativet och receptionisten på mitt hostel som hjälpte mig sa att det är inte bra men heller inte dåligt så var beredd på det värsta. Men sitter här, har fått vatten och kaka och ska straxt ta fram filten och kudden som man får och fälla ut stolen för att sova. Om det här är det dåliga alternativet så undrar jag hur bra det bra alternativet är? För det här är ju liksom bra? Med tanke på att jag bara betalar 135 kronor för en resa på 10 timmar?
Så nu är det 10 timmar buss, sen en Grab till nästa bussterminal (20-30 minuter med bil mellan terminalerna), sen ytterligare en buss till färjan som i sin tur tar mig till Koh Tao. Hört att det ska vara magiskt där. Lite som ett thailändskt Gili T. Hur länge jag stannar där beror på hur fint det är och när jag blir rastlös.

Har äntligen börjat forma en plan för nästa år. Tänker dock hålla den lite halvhemlig eftersom planerna på resande fot alltid förändras och jag vill inte ropa hej förrän jag är på andra sidan ån. Vill inte få fler samtal om hur besvikna andra är över min resa. Det är min resa, mina pengar och mina val.

Nåväl, ville bara kika in och säga hej! Ska berätta mer om elefantupplevelsen så snart som jag får bilderna och så snart som jag kan använda datorn (Nouws app behöver definitivt uppdaterats lite).

GOD FORTSÄTTNING HÖRRNI! ♥️For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

  • Postad i: Resor

Gillar