Livets bröd

Snart är ännu en helg kommen. Den står ju i farstun och knackar idag. Helg betyder brödbak, så imorgon ska jag svänga ihop livets bröd på lunchen (precis som förra fredagen).
Gillar att veta vad jag stoppar i mig så bakar gärna bröd själv. Speciellt när det är billigt och enkelt att baka bröd och när det går så snabbt. Och det här med att jag gillar att veta vad jag stoppar i mig, det är så intressant när folk höjer ögonbrynen när jag berättar vad jag äter och utbrister "oj, du är ju hälsosam!". Man märker ju direkt att det dom menar är "men hur kan du vara tjock när du äter så där bra?!". Folk är så snabba på att döma. Jag dricker ren sellerijuice på morgonen, dricker spenatsmoothie till frukost och älskar att äta lax till middag. Självklart så äter jag en kanelbulle eller pizza ibland jag med, för det är hälsosamt att njuta av livet, men det är inte det som är anledningen till att jag väger mer än andra som äter samma kost som mig och tränar lika hårt, anledningen är enkel och det är att jag har en sjukdom som gör det nästintill omöjligt för mig att gå ned i vikt. Det tog lång tid för mig att acceptera att min kropp inte fungerar som andras. Jag var arg, avundsjuk och bitter väldigt länge innan jag valde att acceptera faktum. Jag älskar mig själv precis som jag är idag, men än idag kan det vara svårt att bemöta såna där dömande kommentarer.

Nej, vi släpper det tråkiga ämnet, och så bjussar jag istället på mitt brödrecept.
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 riven morot
4 dl filmjölk
3 msk honung
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ned den rivna moroten. Tillsätt honung + filmjölk. Lägg degen i brödplåt med bakplåtspapper i. Toppa brödet med sesamfrön och skjuts in i ugnen i 45 minuter (jag föredrar dock kanske mer 42 minuter så att det blir lite "kladdigare").For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer