Malta inställt, sista minuten, njuta av livet

Innehåller affiliate-länkar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Lindex


Hej finisar!
Malta har blivit uppskjutet på grund av Corona, eller kanske till och med inställt, men mig går det ingen nöd på!

I fredags efter att allting blev klart att det inte skulle bli Malta så bokade jag en sista minuten-resa till Mallorca. Bokade strax efter 15 i fredags och behövde åka till Göteborg redan 18.00. Så sprang och köpte munskydd, en ny resväska (som jag har spanat ett tag på, så kände att jag borde unna mig den då jag bara har en liten kabinväska eller en monsterväska, och kan vara den bästa resväskan som jag köpt, måste köpa alla 3 storlekarna!), packade och sedan hoppade jag på tåget till Göteborg och checkade in på Clarion Post. Vilket hotell! Synd att jag bara skulle stanna där i ett par timmar för 04.15 avgick flygbussen till Landvetter för en charterresa till Mallorca. Visste ni att jag bodde två kortare vändor på Mallorca i yngre dar?

Kan inte minnas att jag har åkt charter förut (förutom med mormor och morfar när jag var liten) så hade höga förhoppningar om att få se människor som klappar och reseledare som håller låda på bussen. Besvikelsen var stor när inget av det hände. Men besvikelsen vände snabbt när jag checkade in på hotellet och såg vilken jackpot jag hade prickat in, Ponent Mar. Wow, wow, wow.Svårt att fånga den magiska skönheten på bild. Poolområdet är stort, och med solstolar som blickar ut över havet. Precis nedanför poolen så kan man promenera till en sten- och klippstrand, men har inte strandskor så har inte vågat mig ned för ett dopp med min brutna tå.

En kort promenad bort ligger två sandstränder, men eftersom jag hatar att få sand i alla hål och veck så håller jag mig gärna på poolområdet. Läste ut min bok Två Sorters Sanning (klick!) idag. Så bra bok! Helt klart en av mina favoritförfattare. Lånade en ny från biblioteket här, En Enda Hemlighet (klick!). Det var en ren chansning att ta den boken, men oj, vad bra den är. Egentligen så får man inte låna böcker på hotellet just nu på grund av Coron men då hotellet anser att böckerna är för tunga för att flyttas så står dom kvar i bokhyllan. Fick motvilligt låna en bok om jag lovade att sprita händerna.Många anser nog att det är dumt att resa i Corona-tider, men måste säga att jag känner mig mer trygg i att inte bli smittad här än hemma, trots att det sprider sig snabbare här om man ska tro media.
På planet hit så var planet kanske fyllt med en tredjedel. Alla sällskap hade en egen rad, och alla rader var inte fyllda. Fick jackpot här också, fick första raden för mig själv. Munskydd krävs överallt utom vid poolen, på stranden, vid träning och på hamnpromenaden, och vid matborden.

På hotellet så går dom runt med en högtrycksmaskin med desinfektionsmedel och så fort någon lämnar sin solstol för dagen så går dom dit och desinficerar solstolen. Ligger skyltar på alla stolar, grön sida upp är desinficerad, röd sida är inte klar. Alla solstolar är också indelade i grupper med tejp på marken. Du bör därför hålla dig inom din ruta för att hålla ett tryggt avstånd. I många butiker tvingar dom en att ta handsprit innan man får komma in, och handsprit finns överallt att använda.

Här håller folk avstånd till skillnad från hemma.

Den här byxdressen kan vara ett av mina bästa köp, på rean nu HÄR


Jag glider mest runt och njuter av livet, och det faktum att jag känner mig som en billion dollar babe.Dagarna spenderas vid poolen, fram till kanske tre-fyra, går upp och tar en tupplur, sen tar jag en dusch och går ut och äter på någon trevlig restaurang.Känner mig så lätt inombords. Samma känsla infinner sig alltid när jag är ute och reser. Ensamheten byts ut mot en lättnad, och jag känner mig alltid som om att jag kan erövra världen. Liksom ta mig an vad som än må komma.


Kommer kanske att uppdatera mer under veckan, kanske inte. Jag försöker njuta så mycket som jag bara kan.


Hoppas att ni har det bra hemma och att ni är rädda om varandra.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

  • Resor

Gillar

Kommentarer

Fanny
,
Men wow! Vart ifrån kommer din rosa klänning? Helt galet fin