Min söndag i bilder

Vilken härlig söndag det blev! Har ni haft en bra söndag?
Nu är jag helt utslagen i soffan med resterna av jordgubbarna. Älskar verkligen söndagar. Det är någonting speciellt som sker inombords så snart lördagen slår över till söndagen. Kan inte minnas sist som jag hade söndagsångest.
Kastade av mina svettiga träningskläder och bytte om för lunch med min kusin och hennes ena son. Blir alltid så varm inombords av att umgås med henne. Hon är en sån inspirerande människa. Liksom insuper hennes energi så gott går.Vi testade en ny brunch, Tidermans Bistro. Lite pricey, men väldigt gott. Saknade dock dricka, lingondryck känns lite tråkigt till en brunch, men vi åt så att vi storknade. Pannkakor är ju alltid en given favorit. Besöker ni Södertälje så rekommenderar jag definitivt ett besök. De är det enda fiket i Södertälje som har fullständiga rättigheter. Hade gärna druckit ett glas cava till, men nykterist som jag är så höll jag mig till kaffe.

Väl hemma så kände jag mig så svullen, haha. Och rätt raslös. Resluterade i att jag åkte tillbaka till gymmet för ett konditionspass. Efter var jag rätt.. mör. Och sinnessjukt sugen på grönkålssallad. Är det inte roligt det där, att man kan få ett sådant sug efter någonting bara så där. Älskar verkligen grönkål, men i och med min hypotyreos så försöker jag i största mån undvika kål, men idag så blev sugen för stort. Jag var tvungen att ge vika.
Så till middag så blev det en alldeles fantastisk grönkålssallad. Så enkelt, men ack så gott. Egentligen ska det vara knaperstekt bacon till, men då jag redan ätit överdrivet mycket kalorier till lunch så snålade jag in på baconet och tog strimlad skinka som jag knaperstekte istället. Räknar verkligen inte kalorier eller så, men ibland så kan jag reagera på näringsinnehållet och då välja ett smalare alternativ. Speciellt efter en sån här mastodont lunch. Det gäller att hitta en balans, och ibland så kompenserar jag litegranna. Älskar dessutom att testa nya saker, och strimlad skinka var minst lika gott som bacon. Lär bli en ny favorit här hemma.

På tal om näringsinnehåll, där är jag däremot väldigt noga med att välja produkter utan tillsatt socker. Ibland går det inte att välja utan, men i största mån så går det. Skinkan idag gick tillexempel inte. Visst hade jag kunna byta skinkan mot någonting annat, men för mig är det inte värt att undvika alla produkter bara för att men jag undviker helst tillsatt socker. Det behövs inte för smaken. Osockrad skinka smakar lika bra som sockrad skinka, men kroppen mår dessto bättre av den osockrade skinkan.

Nåväl, nog om min kost. Nu ska jag njuta ut det sista av den här söndagen. Lär dock inte bli så sent för jag kan känna ögonlocken kittla knävecken.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer