Min värsta mardröm

Hej finisar!
Hoppas det är bättre med er än vad det var med mig igår.

Igår var inte en bra dag.

Jag hade haft svårt att sova i två dagar och noterat bett som dök upp här och var, små små bett som såg ut som finnar. Trodde inte att det var bed bugs för hur mycket jag än sökte igenom säng, sängram, lakan och madrass så kunde jag inte hitta någonting. Och hur mycket det än kröp på ben och armar så kunde jag inte så någonting. I n g e n t i n g.

Det är överdrivet mycket mygg här just nu, en del lokalbor säger att det aldrig varit så mycket mygg som nu så tänkte någonstans att det kanske bara var vanliga myggbett? Men ändock, dom var kanske lite för små?

Så igår när jag vaknade så bestämde jag mig för att råda bot på saken och gå till doktorn. Hade googlat en del innan och även pratat med en tjej på Instagram som jobbar på Anticimex (mina följare är bäst!) och jag var rätt säker på att det inte var vägglöss (alltså bed bugs; jag trodde att bed bugs och vägglöss var olika saker men det är samma lila hemska lus). Klev in hos läkaren och han säga bett innan han yttrade bed bugs. Jag fortsatte, "men..." och hann inte så mycket mer innan han igen sa bed bugs. Jag gav dock inte upp. Fortsatte peka på bett, prata om hur det kliar och när det kliar, och mycket riktigt så ändrade han efter en stund uppfattning; skabb. Men han var nog med att avsluta med att det nog var en släng av bed bugs också.
Fick en kräm men inte så mycket information om vad jag skulle göra med den men tacka vet jag google.

Promenerade tillbaka till mitt boende och gråten i halsen. Min värsta mardröm och lite därtill hade precis hänt. Och skabb? Djur som bor i min hud? Som lägger ägg i min kropp? Jag var så äcklad av mig själv. Vill bara boka en enkelbiljett tillbaka till Sverige. Men så mindes jag en tjej som fått bed bugs och hon nämnde ett hotell som hjälpte henne med hennes väska så jag gick dit och frågade om pris för att bo där och om dom hade en steamer. Jag fick rabatt på rummet och strikta, men vänliga order, om att packa alla saker och lägga i receptionen. Allt jag äger ned i väskorna. Fick behålla kläderna på kroppen. Allting skulle dränkas i vätska, tvättas och sedan streamas, en process som skulle ta en och en halv dag.

Smörjde in kroppen med skabbsalvan och gick och köpte ny bikiniöverdel och en playsuit. Hittade ingen bikiniunderdel som passade, så sedan igår har jag gått utan trosor. Ville inte behålla kläderna som jag hade på mig så bad dom kasta precis allt som jag hade på mig. Inklusive flipflopsen.

Så här sitter jag nu och luftar mitt kön i min playsuit i väntan på mina kläder. Kan ju inte riktigt gå till stranden i bara en bikiniöverdel med rumpan bar?

Det här hotellet är helt fantastiskt. Har poolen utanför dörren. Och personalen behandlar mig som en drottning. Och jag har sovit 12 timmar i natt. Utan att det kliade.

Men två dagar utan stranden ska jag väl överleva? Ger mig tid att planera för kommande resor, och för framtiden. Och som jag är peppad på framtiden!

Lärdomen av det här? Inga mer billiga boenden. Och när jag tvättar, be att dom tvättar i varmvatten. Tydligen vanligt här att dom tvättar i kallvatten och då dör ju ingenting.
Men jag vet ju också att bed bugs och skabb kan hända så väl på femstjärniga hotell som hemma i Sverige, men jag vill inte utsätta mig själv för boenden med lågstandard. Jag betalar hellre mer för att åtminstone få känna mig ren.

Nu ska jag svara på mejl, borsta tänderna och sedan gå till stranden för en kaffe i väntan på att mina kläder ska komma tillbaka.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar