Morotskaka att dö för

Min morotskaka gjorde succé i lördags. Det var min allra första. Ibland så förvånar jag mig själv hur duktig jag faktiskt har blivit i köket. Och hur roligt det faktiskt är att både baka och laga mat. 3 ekologiska ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1 ½ tsk malen kanel 1 tsk malen kardemumma ½ tsk malen ingefära 1 nypa salt 1 ½ dl solrosolja 4 ½ dl rårivna morötter Cream cheese Frosting 60 g mjukt smör 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker Skal av 1 lime 100 gram philadelphiaost 1. Sätt ugnen på 150 grader 2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 3. Blanda alla torra ingredienser. Vänd ner dem i äggsmeten. 4. Tillsätt solrosolja och morötter. 5. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant (helst 24 cm i diameter). Häll i smeten. 6. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 55 minuter. Känn med en brödsticka - den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna. Vispa alla ingredienser för frostingen tills det är krämigt. Bred frostingen över kakan. Voìla!



For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229