När läkare borde gå en kurs i att bemöta människor

Har spenderat kvällen på akuten i Södertälje. Mitt ben tog formen av en blåsfisk. Och efter tre timmar på akuten så fick jag mitt absoluta favoritsvar "det är ingenting". Till saken hör att jag ringde 1177 som sa "du måste åka till akuten. Åk nu." och då blir en ju lite lätt oroligt och åker. Fick träffa den mest aroganta läkare som jag mött. En medelålders kvinna som borde gå en kurs i att bemöta människor. Hon började med att fråga om operationen och jag svarar glatt. Varpå hon säger "och vad anser du att jag kan hjälpa dig med?". SKÄMTAR DU MED MIG?! Om jag visste vad som var fel, och om jag visste varför 1177 bad mig åka in, så hade jag antagligen inte behövt träffa dig.
Sköterskan innan lindade upp mitt ben. När den här astrevliga och supercharmiga läkaren berättat, på ett väldigt nedlåtade sett, att hon inte kan se att mitt ben är svullet så frågar jag om benet ska lindas igen varpå hon säger "behöver du verkligen linda?" och då berättar jag vad min läkare sa, att det ska vara lindat i 10 dagar, varpå hon säger, nästan med lite aggressivitet i rösten "jaha, men vad kom du hit med då?!" och jag berättar att sköterskan tog av det innan hon kom in och då snäste hon bara någonting om att hon skulle se om hon kunde lösa det.

Jag förstår att akuten har mycket att göra, jag gör verkligen det. Vad jag inte förstår är hur sköterskorna som inte ens tjänar i närheten av vad läkarna gör kan vara så glada, ärtiga och trevliga men inte läkarna. Vad jag inte förstår är hur jag aldrig upplevt att ett besök på akuten är bra rakt igenom. Oftast brister det på läkarnas sociala kompetens. Och jag har nog aldrig haft en operation på Södertälje Sjukhus som gått smärtfritt från operation till läkningsprocessen är färdig. Så förlåt mig för att jag åker in när 1177 ber mig åka in. Förlåt att jag kommer in med mina, uppenbart för dig, obetydliga bekymmer och stör dig i ditt arbete.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer