När man överraskar sig själv


Nu har jag skördat mina första tomater, och som ni ser, trots att jag plockade 7-10 stycken (hann äta ett par innan jag tog bilden) så är det ändå många kvar som fortfarande gottar till sig. Hade glömt hur gott det är med tomater. Är allergisk mot tomater men kunde inte låta bli att äta min egna, och åh du ljuva moder! Så värt att må lite dåligt för en sådan smaksensation.

Bästa köpet som jag gjort till tomatplantan och citrusträdet är mina vattenbehållare. Dessa är väldigt fula men ack så behändiga (och billiga!). Men jisses vad tomatplantan dricker! Den är ju mer törstig än alla a-lagare tillsammans, haha. Det stod på förpackningen till självbevattnaren att vattnet ska räcka i 14 dagar, min tomat dricker en om dagen. Citrusplantan dricker en per två dagar.

Det är så häftigt att kunna hålla den levande. Just nu älskar jag att pyssla om alla mina växter. Vattna dom, prata med dom och se dom växa. Har en vandrande jude som skenar i tillväxt så nu ska jag ta skott från den så att jag får en till. Förstår ni hur mycket jag längtar till ett hus med egen tomt där jag kan odla saker? Tomater, kryddor, rabarber(!), bär och potatis. Jag längtar efter att få odla egen potatis. Vem hade kunnat tro att jag skulle längta efter en sådan sak bara för nåt år sen? Alla som känner mig hade skrattat så att dom kissade på sig. Det hade varit ett större aprilskämt än vad jag själv faktiskt är.

Nåväl, ville bara visa upp min stolthet just nu. Min lilla tomatbebis.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer