När vikten är ett problem

Bilderna högst upp är från 2013, bilden till vänster är för ett år sedan och höger är från häromdagen, men där syns inte riktigt alla former. Kan säga att jag varken kommer i byxorna eller tröjan.

Var hos doktorn idag. Bad om att få träffa en dietist eftersom jag har gått upp så mycket i vikt.
- Och så skulle jag vilja träffa en dietist.
- Jag tycker du ska vänta tills du har fått rätt dos medicin, och sen vänta ett halvår efter det, då har det nog löst sig själv.

JA, MEN SKA JAG VARA TJOCK I ETT ÅR TILL?! Här har jag kämpat med blod, svett och tårar för att gå ner i vikt och vips! så är allting tillbaka och nu så ska jag vänta?! VÄNTA?! Jag vill ju börja gråta så fort jag ser mig själv i spegeln, och jag ska vänta? Ta fler blodprover och vänta? Vad ska det vara bra för? Knappast varken självkänslan eller tålamodet. Är medveten om att jag inte är lika stor som jag var innan jag började träna, men det är själva känslan. Jag trivs inte med att se mig själv naken i spegeln utan jag blir lika gråtfärdig varje gång. Alla kläder har blivit för små. Och jag som skrattade när mormor sa att jag skulle spara mina stora kläder. Spara? Varför då? Jag skulle ju aldrig bli tjock igen. Har aldrig haft problem med min hy men sen ett halvår tillbaka så ser jag ut som om att jag är i puberteten igen. Och det är hemskt. Och det är inte bara det att jag vill kräkas så fort jag passerar spegeln naken; träningen känns inte rolig. Jag har blivit svagare och jag känner mig om ännu mer otymplig och osmidig än vanligt.
Har känt mig nedslagen hela dagen sen jag kom från doktorn och fick veta att jag ska vänta. Det är olidligt. Jag vill inte se ut så här. Och det spelar ingen roll vad jag äter, jag blir inte mindre. Det är ju tur att jag i alla fall har stannat i viktuppgång, men det är nästan ännu mer frustrerande. Jag går inte upp i vikt men jag går heller inte ned i vikt.

Det enda jag ser är snygga, vältränade och vackra tjejer. Överallt. Det är ju tur att jag bor i Sverige så att det knappt är någon sommar så att jag slipper stå i vassen och skämmas.

Nej, fy vilken dålig dag det här blev.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer